Els insults contra Catalunya i els catalans

Ara resulta que un personatge que ha estat no només càrrec públic amb la democràcia sinó també membre del cos diplomàtic acreditat al Vaticà, tracta també els catalans de nazis, em refereixo a l’exalcalde de la Corunya, el senyor Vàzquez. D’aquest personatge no n’havíem sentit parlar mai fins que va ser anomenat alcalde de l’esmentada ciutat gallega i és un més dels molts càrrecs públics de l’estat espanyol. Suposo que aquest presumptament socialista, a l’edat que té encara no s’ha assabentat on són els nazis, tot i que ell mateix li ha donat la mà a uns quants i a més a més els hi ha llepat el cul al seu país però, és clar, l’home té unes idees tan semblants a les dels nazis que no els distingeix ni quan els té davant.

Aquest paio considera que “els bons” són aquells que voten i acaten les directrius dels polítics que van tenir càrrecs públics duran la dictadura militar del règim anterior, que són, lògicament, els que tenen amics entre els traficants de la droga gallecs, els quals estan causant estralls entre les famílies gallegues. Però d’aquestes qüestions el Sr. Vàzquez no en diu ni piu. Les persones que el van designar com a candidat a l’ajuntament de la Corunya primer i d’ambaixador de l’estat Vaticà després, o estaven molt fotudes o potser no trobaven ningú més que acceptés les seves propostes polítiques.

Qualssevol ciutadà de l’estat espanyol que tingui un mínim de cultura política sap on són els nazis i el seus hereus, malgrat que a l’estat espanyol es condecori a gent que va jurar fidelitat a Hitler i es negui als familiars dels màrtirs i herois de la República a poder tenir un enterrament digne.

Ara li han donat 300.000 euros al “Valle de los Caidos” perquè continuï fent honors als que van fer tot allò que tots sabem. Una mostra més que l’Espanya actual és un autèntic problema per a la democràcia. Per alguns el problema és simplement econòmic, sempre parlen dels famosos 16.000 milions d’espoli fiscal, però també és l’hora que comencem a parlar de la deriva autoritària en què ha entrat l’estat espanyol. Com ara el salvapatrias senyor Aznar, que com més va més ens recorda els seus orígens familiars. És clar que si després de tot el que van fer ara tenen majories absolutes, perquè haurien de canviar?

Davant de tots aquests fets als catalans només ens queda una solució: crear el nostre propi estat i treballar tots per aconseguir-lo de forma democràtica i pacífica, respectant aquells que encara creuen que podran arribar a un acord amb l’estat espanyol. No obstant, nosaltres hem de ser tossuts i molt convincents en les nostres propostes. Ja n’hi ha prou del mal gust i de la dialèctica grollera dels senyors Aznar, Wert, Vàzquez etc, etc, etc.

Josep Font.

Comparteix: