Compromís nega formar part de cap actuació coordinada de bloqueig al govern

Compromís per Cerdanyola nega formar part de cap actuació coordinada i intencionada de bloqueig del govern municipal i assegura que l’únic que li interessa com a grup és fer política en majúscules, vetllant perquè es facin actuacions d’esquerres i vetllant pels interessos dels ciutadans.

El portaveu Carles Escolà afirma que mai s’ha reunit amb el PP i, en tot cas, hauria de ser el portaveu ecosocialista, Santiago Cayuela, el que expliqui perquè es va a dinar amb els portaveus del PP, CIU i ERC ja que és ell el que parla de bloqueig i operacions estranyes. També afirma que al Compromís “no tenim res a amagar i no hem d’anar a dinar secrets amb portaveus d’altres grups”. Des del Compromís asseguren no tenir cap interès en entrar a fer aquest tipus de política.

Al·legacions a la nova proposta de tarifació social

Compromís per Cerdanyola ha anunciat que presentarà al·legacions a la nova proposta de tarifació social que es va aprovar a la darrera sessió plenària, la del mes de març.

Des del grup asseguren no estar d’acord ni amb el contingut ni amb les formes que el govern municipal ha tingut al qual acusen de no voler negociar una postura conjunta “només millorant el que era flagrant garantint el recolzament dels grups de dretes”.

Carles Escolà explica que, després de fer un seguiment de la tarifació social i de les disfuncions que s’estaven donant, el grup va elaborar tot un seguit de propostes que en molt poca mesura han estat contemplades pel govern. Aquestes propostes, diu el portaveu, passaven per baixar preus, modificar els barems i límits de renda de forma més progressiva i compatibilització amb les actuals beques, entre d’altres.

Pel que fa a les concessions de dos equipaments municipals, el Bosc Tancat i el Parc Esportiu de Guiera, Compromís per Cerdanyola considera que la millor solució als problemes sorgits consistiria en recuperar la gestió directa.

En el cas del Bosc Tancat, diu Carles Escolà, el Govern ha optat per una via que genera dubtes legals que caldrà esclarir i en el cas del Parc Esportiu de Guiera Compromís afirma que ens trobem “davant un concessionari que incompleix contínuament el plec de clàusules”. Per a Escolà cada incompliment genera un problema a la ciutat i, a sobre, “és indignant i patètic” haver d’acceptar una pujada de preus en les quotes.

Compromís considera injustificat l’increment de preu de zona blava

Des de Compromís per Cerdanyola tampoc comparteixen l’increment de preu en la zona blava perquè és un servei rendible que ara per ara està generant ingressos. Per tant, asseguren que no és necessari aquest augment per mantenir l’equilibri econòmic de la concessió. La formació, a més, aposta per un model diferent de zona blava, que permeti igualment la rotació d’aparcaments però que no suposi un cost addicional per al ciutadà.

En relació a la petició de transferència de la gestió i els recursos econòmics de la recollida de residus per part de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra, Carles Escolà es mostra convençut de que això només serviria per privatitzar un servei més.

Escolà també manifesta que la situació de continua conflictivitat els hi va bé a ambdues institucions ja que la fan servir de cortina de fum per “amagar les vergonyes”. L’única solució consistiria per a Compromís en fer un nou conveni en el que quedessin clares les competències i els recursos.

Pel que fa a altres temes d’actualitat local, Compromís per Cerdanyola considera que cal continuar lluitant per garantir dues línies a l’escola Xarau i la construcció del nou col·legi a la zona Riu Sec. Garantint una línia només s’ha fet un pas endavant, segons Carles Escolà qui assenyala que ha estat possible gràcies a la mobilització ciutadana.

Compromís per Cerdanyola afirma que “mentre s’estiguin destinant recursos a l’educació privada no estarem d’acord en que es retalli ni un euro en la pública”.

http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/04/02/valoracio_ple_compromis.html

Comparteix: