Aquest any sí! les Festes Majors Alternatives a la Sant Ramon

Avui una delegació de la CFMA s’ha reunit amb regidores i tècniques de l’ajuntament. Les 14es FMA de Roser de Maig seran a la plaça Sant Ramon.

Fa temps que des de la Comissió de Festes Alternatives vam decidir reduïr progressivament el format de les Festes Majors del Roser de Maig. Ara estem en disposició de poder celebrar aquestes festes en una plaça cèntrica del poble, i hem decidit que aquesta plaça sigui la Sant Ramon.
Durant molts anys hem patit la condemna a l’exili per part de l’ajuntament, havent de fer les FMA en descampats allunyats i infectes, fins al punt d’haver d’adequar-hi nosaltres l’accés perquè pogués venir gent amb cotxets o amb cadires de rodes. Hem patit tot tipus de traves burocràtiques induïdes per motivacions polítiques. Tots els governs de Cerdanyola han intentat erradicar-nos, i seguim aquí. A causa de la deixadesa per part de l’ajuntament, vam patir un robatori de material, se’ns va intentat esborrar del mapa creant el suposat “espai jove” a cop de talonari. Ara tot això s’ha acabat.
No demanem cap tracte de favor, exigim que se’ns tracti com una entitat més. Si la Comissió de Festes de Sant Marti pot fer festa a la plaça, nosaltres també. Com ja vam fer públic en un comunicat, l’ajuntament no realitzarà, perquè no ho ha fet els darrers anys, cap activitat a la plaça Sant Ramon. Tampoc ho podrà fer l’empresa privada que organitzarà les festes de l’ajuntament, perquè la plaça sant ramon és una reivindicació històrica i hem tirat
instància fa molt de temps. No hi haurà cap inconvenient amb la sortida de cercaviles de la plaça El model de festes d’aquest any serà reduït respecte d’anys anteriors, acabarem abans, hi haurà menys grups, més pes de les activitats culturals, polítiques i espectacles. Aquest model passa, sí o sí, per poder celebrar les festes a la plaça Sant Ramon.
Les FMA arrencaran el 13 d’abril amb la IIa Diada de l’Espectacle i finalitzaran el 3 i 4 de maig.
Comparteix: