El Compromís demana valentia al govern per aplicar polítiques d’esquerres

El portaveu del grup municipal del Compromís per Cerdanyola, Carles Escolà, ha reiterat les seves crítiques al pressupost per al 2013 proposat pel govern municipal al considerar que “li manca la valentia per plantejar-se qüestions com el no pagament del deute a unes entitats financeres que ens han portat a la situació actual de crisi”. Escolà troba “sagnant destinar l’11% del pressupost per pagar aquest deute”, lamenta la nul·la voluntat de recuperar serveis privatitzats, o d’acabar amb lloguers a privats de locals i equipaments i remarca que el Capítol 2, en el que es fixa el pagament a empreses privades proveïdores de serveis, és l’únic que ha crescut com a tal.

Escolà creu que “el govern ha actuat amb traïdoria al deixar passar els terminis per aprovar les ordenances fiscals per així provocar la pujada del 6’3% de l’IBI”. La congelació d’aquest impost per al 2014 i 2015 anunciada pel govern es contempla com “un brindis al sol del que es poden desdir en qualsevol moment i que consolida les pujades dels darrers tres anys”. El gravamen d’un 50% de l’IBI per habitatges desocupats és vist com “un altre brindis al sol, ja que necessita anar acompanyat d’un reglament per poder-ho aplicar, i no s’ha fet”.

Carles Escolà titlla d’”impresentable” la retirada de dos punts al darrer Ple, en el que qualifica “d’actuació pròpia d’un govern que no sap on va”. A més, recorda que el regidor d’Activitat Econòmica, Santiago Cayuela, “es va negar a tenir una reunió amb el Compromís per tractar sobre les al·legacions qu ehavíem presentat i després va mentir al dir que s’havia reunit amb totes les parts afectades, quan al Ple es va demostrar que no havia estat així”. Una de les al·legacions demanava modificar el plànol amb la limitació de zones per considerar que no respon a la realitat actual de la ciutat i “deixa fora locals que funcionen i compleixen amb la normativa vigent, quedant en plena indefensió”. L’altra al·legació demana obrir un procés de debat amb totes les parts implicades, empresaris del sector, veïns que puguin resultar afectats per l’activitat nocturna i col·lectius de gent jove, que són els principals usuaris. El Compromís aposta per un oci nocturn “plenament integrat en la trama urbana, fugint de les zones als ravals, on es poden crear molts problemes, com va passar a la Zona Hermètica a Sabadell”.

L’altre punt retirat, la subvenció a l’empresa concessionària per la gestió del Bosc Tancat, genera dubtes sobre el procés seguit, però en tot cas es demana una gestió municipal directa a través de Cerdanyola Promocions.

Carles Escolà ha tornat a posar en dubte la legitimitat del Consorci del Centre Direccional, afirmant que “és un ens fosc, que nega informació i documentació i realitza contractacions fraudulentes”. El Compromís vol la plena sobirania de l’Ajuntament i la ciutadania de Cerdanyola en la presa de decisions sobre el Pla Director del Centre Direccional i el futur del territori. El Compromís creu que urgeix declarar sòl contaminat Can Planas i procedir a la seva descontaminació.

Sobre la possibilitat de demanar a l’alcaldessa que es sotmeti a una qüestió de confiança, feta pública pel PP, Escolà pensa que es tracta “d’una fantasmada més d’aquest grup, que com ja ens té acostumats no anirà enlloc” i troba “penós” que des d’ICV-EUiA es parli d’una suposada pinça entre el Compromís i el PP i que l’afirmació busca desviar l’atenció “sobre la incapacitat manifesta del govern per fer polítiques d’esquerres”.

Carles Escolà ha volgut destacar la tasca excel·lent de la ja exregidora del seu grup, Maribel Rodríguez, com a una de les portaveus de l’assemblea del Compromís de Cerdanyola, destacant que els representants al Ple de la formació només són la cara visible d’un treball col·lectiu.

http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/03/08/cxc_ple_febrer.html

Comparteix: