Ha passat més d’un any i el govern de Cerdanyola (PSC i ICV-EUiA) continua sense complir el mandat unànime i democràtic del Ple

El gener de 2012 el Ple de Cerdanyola va votar unànimement a favor de REQUERIR a l’ARC que declarés sòl contaminat l’Abocador de Can Plans. Des d’aleshores la Plataforma Cerdanyola sense Abocadors ha treballat incansablement per aconseguir què el Govern de Cerdanyola complís la seva obligació democràtica  de fer allò que li va manar el Ple. Però malgrat aquest treball perseverant de la Plataforma, el govern no ha complit ni, pel que vam poder constatar el el darrer Ple de febre, pensa complir-ho.

El Govern tampoc va complir amb el mandat del Ple de crear una Comissió Ciutadana de Seguiment de l’Acord, ans el contrari, quan el Govern va veure, en una primera reunió  de juliol de 2012, que la Plataforma participava fent propostes viables, va suspendre la segona reunió tallant el treball de soca-rel.

Ara, al de Ple de febrer hi va haver una Moció amb l’objectiu que el Govern de Cerdanyola, davant el silenci  de més d’un any de l’ARC, interposi un procés contenciós administratiu que defensi aquell ACORD. Però el Govern de Cerdanyola hi va votar en contra, juntament amb CiU. Només els tres partits de la Plataforma hi van votar a favor, ERC, Compromís per Cerdanyola, Partit Popular, i la regidora no adscrita.

Val a dir que l’Ajuntament té la mà trencada fent REQUERIMENTS i també interposant contenciosos administratius, ja que ambdós són tràmits habituals en el fer de cada dia d’una corporació municipal.

En canvi, en el cas de la declaració de sòl contaminat, el Govern de Cerdanyola, prefereix, va dir al passat Ple, la “via política”, és a dir, preferix seguir sense actuar davant el perllongat silenci de l’ARC. Això és un gran frau democràtic a la voluntat del Ple. El govern sap que en els processos administratius el silenci aboca a un contenciós administratiu, però decideix seguir pel camí de la passivitat interessada, de la negligència i, el que és pitjor, de la traïció democràtica al mandat de l’òrgan que, segons ells, representa a tota la ciutadania, el Ple. És a dir, el Govern pren decisions al marge de la democràcia més elemental.

Paradoxalment, el govern justifica el silenci l’ARC  dient que aquesta institució pública ha estat esperant el resultat del “segon estudi d’opinió de Can Planas”. Aquest Estudi, que és el número 19 de l’abocador i està sent investigat pel tribunals per irregularitats en l’adjudicació, vol evitar, justament, la Declaració de sòl contaminat.

Per tant, podem concloure que Govern de Cerdanyola menysprea i se’n riu del treball de la nombrosa ciutadania que s’aplega sota la Plataforma Cerdanyola sense Abocadors (entitats i organitzacions polítiques), i ho fa amb fal·làcies expressades en sessions plenàries que són un insult a la intel·ligència de les persones.

El trist paper d’ICV-EUiA
Volem fer esment particularment de la traïció més punyent d’ICV-EUiA, que van promoure activament l’ACORD unànime del Ple participant activament en la seva redacció, promoció i presentació pública mentre eren a la oposició i assitien a les reunions de la Plataforma. En canvi, ara que són al govern, eviten complir amb el seu deure i amb allò que ells mateixos van promoure comprometent-s’hi. Però aquest no és l’únic despropòsit  d’ICV-EUiA, ja que el seu portaveu, el Sr. Santi Cayuela,  en el seu parlament a la sessió plenària, va voler treure’s del damunt la seva responsabilitat com a membre del Govern de Cerdanyola volent passar la pilota al Parlament. La Plataforma denunciem que aquesta és una jugada bruta per eludir la seva responsabilitat i la del seu partit en tota aquesta negligència de responsabilitats i irregularitats democràtiques.

PLATAFORMA CERDANYOLA SENSE ABOCADORS

Comparteix: