Compromís dona ple suport a l’ocupació de l’edifici del carrer de Serragalliners per recuperar-ne el seu ús social

Des del Compromís per Cerdanyola volem mostrar el nostre total suport a l’ocupació realitzada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) amb l’objectiu de recuperar un edifici en desús al carrer de Serragalliners. Amb aquesta acció, l’immoble, que compta amb 4 habitatges, allotjarà a partir d’ara 4 famílies de Cerdanyola que ja han estat desnonades de casa seva o que ho seran en breu.

Recordem que l’edifici rescatat per la PAH fa anys que va ser construït però, com molts altres a la nostra ciutat, mai ha arribat a ser utilitzat. En l’actual situació de crisi econòmica, amb taxes desorbitades d’atur i preus desorbitats dels habitatges (malgrat la punxada de la bombolla immobiliària i especulativa), el futur d’aquest immoble no seria altre que el de mantenir-se buit i degradant-se. A això cal afegir que es tracta d’un edifici amb un doble procés d’embargament per part de dues entitats financeres (Catalunya Caixa i Caixa Nova Galícia) rescatades amb diners públics, motiu pel qual entenem que es tracta d’un immoble que és ja patrimoni del poble.

El Compromís insistim que cal posar la utilitat social dels habitatges per davant del benefici econòmic privat, i és per això que exigim que es posin en marxa mesures reals i valentes que garanteixin el dret a l’habitatge per a tothom, mesures que penalitzin les entitats bancàries i empreses constructores que acumulen stock d’habitatges desocupats. El recàrrec del 50% de l’IBI per als habitatges buits i l’impuls d’un programa de lloguer social seria un bon començament. Malauradament, davant la manca de voluntat política per afrontar aquesta problemàtica, cal continuar endavant amb la lluita popular, que fins ara és l’únic instrument que ha aturat desnonaments i ha posat sobre la taula solucions per a les famílies estafades per les entitats bancàries.

Per tots aquests motius, exigim a les autoritats que no es procedeixi en cap cas al desallotjament de l’edifici i que el procés judicial iniciat contra aquesta acció sigui arxivat d’immediat. És injust que hi hagi gent sense casa i cases sense gent.

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/compromis-dona-ple-suport-ocupacio-edifici-carrer-serragalliners-recuperar-ne-seu-us-social

Comparteix: