Ramon Andreu i el “seu problema”

En el ple del 29 de Novembre 2012,el punt :
9.- APROVACIÓ PROVISIONAL DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ
EN L’ÀMBIT DE L’AVINGUDA JOAN FÀBREGAS 32-34 DE BELLATERRA

Va causar la perplexitat dels assistents ,la intervenció del senyor Ramon Andreu, al esposar els seus arguments per rebatre la modificació del punt 9.
Resulta que el punt 9 ,es refereix al canvi de reglamentació de un centre/escola de dia per persones autistes a un centre de nit, on puguin estar alguns d’aquests malalts , en el format de residencia.
1-Va parlar de malalts mentals ,discapacitats psíquics…..
2-Va al·ludir que seria un problema ,que en el “centre” de Bellaterra, hages un centre d’aquestes característiques.
3-Que la policia no hi es mai per allà,i comportaria riscos..??
4-Que no es un lloc adient per tindre malalts amb dificultats psíquiques profundes (en regim de residencia).
5-Que representa als veïns de Bellaterra i exposa les seves “pors”.
6-Posa com a exemple, el centre de flor de Maig (grup Catalonia) on hi es una residencia similar o no, i on exposa que molts residents son molt coneguts per la policia amb noms i cognoms.

Tot i que els portaveus de TOTS els partits el van posar a caldo , va seguir empitjorant la seva argumentació vers aquests col·lectiu en la seva replica.
No va acabar el ple, va fugir….allà hi havia un representant i pare del centre fundació els Xiprers (centre que aten als afectats d’Autisme i psicosi infantil d’Evolució profunda) que li volia dir algunes coses, també jo li volia contra-argumentar el que va dir, però la cadira estava buida. Tot un” senyor”( president del EMD de Bellaterra),va fugir, potser que s’ho faixi mirar…
……………………….dit això:
Senyor Andreu:
1-No son discapacitats psíquics, son persones amb intel·ligència límit (Així s’anomenen ara)
2-El que per vostè es un problema ,per nostra la societat es un repte, el atendre aquestes o altres persones amb poca o nul·la autonomia personal i dotar-les d’una qualitat de vida pròpia de la nostra societat, inclusiva (no exclusiva) ,ja que aquestes persones tenen sentiments i s’adonen quant la gent els mira de forma diferent ,per ser diferents.
3-La policia esta per actuar per qui violi les lleis (ells no en violen cap, potser el comportament social inadequat!!!,com cridar…, per vostè es qüestió de presencia policial…??) ; gent tan normal i de classe mitja/alta…..que crema un sense sostre en un caixer, homes influents que maltracten dones i nens…;joves que desrosen bens públics ,lladres…,assassins.. persones que es droguen per passar un cap de setmana Guay, etc.. les considera socialment millors i sense “por “social.
4-On seria el lloc adequat per vostè…? Potser el veí que es queixa d’aquesta situació es el que tindria que marxar ,ja que si li molesten uns discapacitats que s’ho faixi mirar
5-Miri entre els seus veïns (que vostè diu representar) hi te una educadora infantil que hi treballa des-de fa mes de 25 anys i que va ser la persona que va descobrir que el meu fill podia tindre problemes de dins del àmbit psíquic ,en la seva llar d’infants, i avui 23 anys desprès encara se’n preocupa de seguir-lo
6-Al Centre de Flor de Maig ,que fa referència, a dia d’avui ,comparteixen recinte el centre de formació i treball flor de maig (centre educatiu únic, al qual vaig tindre el honor de representar com a president del AMPA durant 5 anys) i la fundació Catalonia en regim de residencia de malalts psíquics (que treballen en empreses del grup) desde fa un parell d’anys, entre algunes fundacions publiques i altres de privades es fan càrrec d´aquelles persones que per diferents motius no poden estar al càrrec dels seus familiars.

El meu fill esta incapacitat tutelarment per un jutge per digir-se ell mateix algunes funcions de la seva vida (ara treballa i es molt autònom),jo soc el tutor legal mentre jo estigui viu, però; no hi estic tranquil veient que quant jo falti, tindrem persones amb càrrecs públics que els tractaran com un problema. Espero que els seus veïns s´adonin de qui els representa i no dubtin ni per un segons en destituir-lo del seu càrrec, ja que suposo vostè es incapaç de dimitir i reconèixer el mal que han fet les seves (reiterades) paraules a moltes famílies i gent de bé.

Crec que no es mereixedor d´una carta/replica tan educada per part meva,però  24 hores despres de les seves paraules ajuden a moderar-me una mica.Ahir a la nit li hages dit altres coes molt mes dures.

Albert Gonzalez Mori

Veure vídeo relacionat: http://www.rtve.es/television/20121126/documentos-tv-laberinto-autista/5…

Comparteix: