Jo, amb la CUP-AE

Aquestes eleccions arriben en un moment important per dos motius: unes duríssimes retallades contra la classe treballadora que a més enfonsen l’economia, per mantenir els beneficis de la banca i, per altra banda, una confrontació entre el centralisme cada cop més ranci del Govern i les institucions de l’Estat contra la demanda d’independència d’un sector molt significatiu del poble de Catalunya. Veiem com el Govern de Rajoy amb el suport de Mas, només és una garantia per a la banca i els grans capitals per atacar a fons les conquestes dels treballadors / es. És la garantia d’un enduriment de la repressió i les lleis per impedir la resposta organitzada dels treballadors/ es. És la garantia de més retallades. No cal insistir més en la gravetat de la situació. Les paraules de Bertolt Brecht al 1932 són, desgraciadament, de rabiosa actualitat: “amb pas ferm es passeja avui la injustícia”.


L’esquerra parlamentària ja la vam veure al tripartit
, amb les primeres les retallades (com ara fan a Andalusia), o amb lleis com la LEC, que aprofundia la privatització de l’educació pública. Davant d’aquesta “alternativa” cal un reagrupament de forces que responguin clarament als interessos treballadors, per aturar acomiadaments, retallades de sous i condicions laborals, en defensa dels serveis públics, que posi la gent davant dels interessos de la banca, i es negui a pagar el deute públic. Necessitem una força que estigui clarament al costat del poble català i el seu dret a decidir, l’autodeterminació que nega la constitució monàrquica, que cerqui la solidaritat entre pobles i treballadors, contra aquestes institucions antidemocràtiques que ens va llegar el franquisme. Cal una organització que com diu la candidata de la CUP-AE per Barcelona, Anna Gabriel construeixi de “forma definitiva la veu dels sense veu” i sigui capaç d’entrar al Parlament per trencar-se la cara amb qui ens trenca la cara cada dia.

Les CUP-AE presenten una possibilitat molt important per avençar en la configuració d’aquesta resposta d’esquerres real, capaç d’aturar l’ofensiva neoliberal i construir alternatives, amb eleccions i sense.

Per tots aquests motius, jo, el 25 de novembre, amb la CUP-AE.

Juan Alonso, militant de Lluita Internacionalista

Comparteix: