[Actualització] Tancada de protesta a l’Ajuntament de Cerdanyola

12:10h: Les activistes, després de recollir i netejar la sala de plens, han sortit de l’Ajuntament. Un cop a l’exterior han estat rebudes amb aplaudiments i crits de suport per gran part de les persones concentrades a la plaça Abat Oliba, mentre elles han agraït insistentment el suport rebut i la gran tasca realitzada pels piquets amb els quals “hem estat moralment en tot moment, malgrat no poder-hi ser físicament”. Les dues regidores participants a la tancada han assumit “plenament la responsabilitat per haver facilitat l’accés de 10 persones a la sala de plens”. Després de la lectura dels manifestos de les diferents entitats i col·lectius de “Cerdanyola en Vaga”, la manifestació unitària ha iniciat el recorregut pels carrers de la ciutat.

————–

11:30h: Les persones tancades anuncien que resistiran fins els darrer minut. La policia intensifica els esforços per evitar que accedeixin al balcó de l’Ajuntament. Les activistes han fet cartells de “VAGA 14-N” per comunicar-se amb les persones que ja s’estan concentrant a l’exterior. Persones que des de l’exterior els donen suport han llegit el manifest de la tancada, que ha sigut rebut amb aplaudiments per la multitud.

————–

10:00h: Les persones tancades a la sala de plens insisteixen que continuen la protesta, malgrat que la policia hagi retirat les pancartes del balcó de l’Ajuntament i no els deixen obrir les portes de la sala (que donen accés al balcó). Així ha estat tota la nit, des de que les activistes han obert la porta de la sala per permetre l’entrada de l’alcaldessa, que els ho havia demanat per poder negociar amb elles, moment en que dos agents de la policia han entrat i han identificat les 12 persones i han iniciat la prohibició de sortir al balcó. Les persones tancades asseguren que el govern intenta invisivilitzar “INÚTILMENT” la protesta per tots els seus mitjans, “mostra del caràcter caciquil i ranci del govern”.

————–

9:45h (14-N): Les activistes locals continuen tancades a la sala de plens de l’Ajuntament, on han passat tota la nit. Malgrat el boicot i amenaces del govern municipal (amenaçant inclús amb la inhabilitació dels càrrecs electes dels Compromís per Cerdanyola durant 6 o 10 anys), la tancada s’ha produit amb total normalitat. L’acció es mantindrà fins les 12:00h, moment en que hi ha convocada una manifestació unitària a la plaça Abat Oliba de Cerdanyola.

————–

22:30: El govern local ha convocat junta portaveus per decidir què fer davant l’acció. Les persones tancades han insisitit en que és tracta d’una protesta pacífica i desobedient i què tenen intenció de passar tota la nit a la sala de plens.

————–

MANIFEST DE L’ACCIÓ DE SUPORT A LA VAGA GENERAL DEL 14-N

Amb aquesta acció de protesta pacífica volem denunciar el segrest de les institucions democràtiques per part del poder econòmic i, molt especialment, el sector financer. Cada dia observem com les lleis, i fins tot la constitució i de forma exprés, són modificades per garantir els interessos de les grans entitats bancàries i per aniquilar la sobirania política de les institucions més properes a la ciutadania.

Denunciem que milers de milions d’euros dels nostres impostos són desviats sistemàticament per cobrir les estafes immobiliàries i especulatives de les entitats financeres, i per pagar dietes, indemnitzacions i pensions de jubilació als delinqüents que les han estat administrant durant anys.

Aquestes, i no altres, són les causes reals del procés de desballestament i privatització dels serveis públics, dels desnonaments de famílies que queden al carrer per no poden pagar les seves hipoteques o lloguers, de les agressions als drets laborals i socials en forma de contra-reformes laborals i atur massiu, de l’accelerat retrocés en el drets civils i democràtics a través de noves legislacions repressives. Aquestes són les causes reals de l’empobriment de la majoria. Ho diem alt i clar: en l’actual context de crisi els governs estan robant a la classe treballadora i el conjunt de les classes populars per beneficiar els poderosos.

Aquesta situació de segrest de la democràcia no afecta només els governs de la Generalitat i de l’Estat. També ens afecta a nivell municipal. Els Ajuntaments  han anat acumulant deute en els darrers anys fruit de desastroses gestions polítiques, de projectes faraònics i especulatius de tota mena i, sobretot, de manca absoluta d’un projecte polític pensat per redistribuir la riquesa i beneficiar la majoria social, i no només les elits dominants. A Cerdanyola fa temps que ho venim denunciant, l’Ajuntament està intervingut de facto i tota la seva acció administrativa i política està condicionada pel pagament del deute bancari. Els serveis a la ciutadania i la cohesió social són, en el millor dels casos, prioritats secundàries.

Amb aquesta tancada pacífica a l’Ajuntament de Cerdanyola estem lluitant
• Per contribuir a l’èxit de la jornada de Vaga General del 14 de novembre.
• Contra els expedients de regulació d’ocupació (ERO), els acomiadaments, les contra-reformes laborals i tots els retrocessos dels drets laborals, així com la suficient protecció social de les persones en situació d’atur.
• Pel dret universal a l’habitatge i en contra dels desnonaments.
• Per uns serveis públics de gestió 100% pública, de qualitat i d’accés universal.
• Per la Renda de Bàsica de Ciutadania que garanteixi la cohesió social.
• Per la insubmissió al pagament del deute bancari i als “rescats” financers de les institucions públiques.
• Per la lluita democràtica, desobedient i continuada fins acabar amb els plans neoliberals que ens estan empobrint a la immensa majoria per mantenir els privilegis de la minoria poderosa.
• Per una societat més justa, lliure i igualitària.

Perquè hem perdut la por i perquè sabem que només lluitant podrem defensar els nostres drets com a classe treballadora. Perquè els nostres drets són prioritaris als seus beneficis.

El 14-N és una jornada de lluita, sortim tothom al carrer. El 14-N, no treballis, no consumeixis, no estudiïs, SUMA’T A LA VAGA!

Cerdanyola del Vallès, a 13 de novembre del 2012

Comparteix: