Cerdanyola sense Abocadors qualifica d’estafa el nou estudi sobre Can Planas

El conveni té com a objecte que l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) dugui a terme els estudis complementaris necessaris per elaborar una segona opinió tècnica per a la remediació dels terrenys de l’àmbit de l’abocador de Can Planas. La membre de Cerdanyola Via Verda, Rosa Guallar, explicava que el nou estudi, dividit en dos dictàmens, un hidrogeològic i un altre de gasos, “ve a sumar-se a uns altres 18 estudis previs, sobre diverses qüestions, que es venen realitzant des de l’any 1989″. Un nou estudi al que “és una estafa perquè gairebé triplica el cost inicial anunciat, passant dels 110 mil als 318 mil euros, i sense parlar de possibles solucions a la remediació de l’abocador, que és del que en principi es tractava”.

El pressupost per a la realització del conveni entre Consorci i ARC puja fins als 318 mil euros al sumar-se als dos dictàmens esmentats (106.600€) una campanya complementària d’adquisició de dades de camp (191.644€) i una campanya d’informació als agents socials (16.860€), a més dels honoraris sde gestió de l’estudi (3.151€).

La Plataforma demana la dimissió de la regidora de Medi Ambient, Laura Rodríguez, al considerar provat que “tota la seva tasca està despòticament controlada per l’alcaldessa Carme Carmona”, que hauria tallat diverses línies de treball iniciades des de la regidoria. La Plataforma també critica el paper que hi juga ICV-EUiA com a soci de govern, ja que creuen que “fan molt poc per facilitar informació i treballar amb la transparència que requereix l’assumpte”.

El membre de la Plataforma Cerdanyola sense Abocadors, Roger Caballé, recordava que des del Consorci, i “d’esquenes a la ciutadania”, es continua trametent el planejament urbanístic del Centre Direccional sense saber encara per on passen les solucions a l’abocador. I remarca que “mentre es dediquen tres pàgines a explicar els treballs de diagnosi que es faran, s’omplen 19 pàgines per planificar una campanya d’informació als agents socials, per fer catequesis als descreguts”.

Els partits polítics integrats a la Plataforma, Compromís per Cerdanyola, que ha portat als jutjats els nous dictàmens encarregats; PP, que ha demanat explicacions urgents a l’alcaldessa de perquè es va retirar de l’ordre del dia de la Junta Extraordinària del Consorci un punt en el que s’havien de tractar les conclusions dels dos dictàmens; i ERC, denuncien la manca de informació i opacitat “que ja forma part del tarannà del Consorci”.

http://www.cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2012/10/11/plataforma_abocadors.html

Comparteix: