En marxa el contenciós administratiu contra l’aprovació del Pressupost de l’Ajuntament per a l’any 2012

El Compromís per Cerdanyola ha posat en marxa el procediment contenciós administratiu contra l’aprovació del Pressupost de l’Ajuntament per a l’any 2012, tal com ja va anunciar després de l’aprovació definitiva. Des del Compromís recorden que l’aprovació definitiva es va fer ignorant el recurs d’alçada presentat contra l’aprovació inicial, que es va realitzar vulnerant la legalitat, en fer-se aquesta amb un expedient on mancava pràcticament tota la documentació. Aquesta manca de documentació també es va manifestar en el propi informe elaborat per la Intervenció Municipal, on es denunciava que no s’havia pogut realitzar la fiscalització de l’expedient que la llei li exigeix.

La candidatura alternativa remarca que la manca de la documentació relativa als comptes municipals en el moment de la seva aprovació suposa un greu atemptat al dret dels grups municipals i el conjunt de la ciutadania a la informació i al necessari control democràtic de l’acció de govern, fet que qualifiquen d’especialment greu, molt més que la pròpia qüestió formal que representa l’incompliment de la legalitat. Davant d’aquest fet, insisteixen, “no tancarem els ulls ni farem veure com si res no hagués passat, cal plantar cara a la vulneració de drets i a la impunitat amb la que aquesta es fa”.

El grup municipalista recorda que van insistir en reiterades ocasions i per diferents vies perquè el govern no consumés la il·legalitat, arribant a demanar la retirada del punt al Ple, per així poder tornar a la senda de la legalitat. Per aquest motiu assenyalen a l’alcaldessa com a última responsable d’ignorar la sol·licitud, fet que implicaria també responsabilitats legals de caràcter personal que els tribunals hauran de dirimir.

Des del Compromís per Cerdanyola destaquen que a partir d’ara el govern de Cerdanyola haurà de parlar del pressupost als tribunals, on haurà de donar explicacions pels greus incompliments de la llei, i esperen que el procediment judicial serveixi per depurar totes les responsabilitats que calgui, personals i col·lectives, i així evitar que la situació es pugui repetir en el futur.

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/marxa-contencios-administratiu-contra-aprovacio-pressupost-ajuntament-any-2012

Comparteix: