Cayuela, Carmona,Ortiz, Escoda i el Diccionari de frases fetes catalanes

A la pàgina 167 del Diccionari de frases fetes de J. Raspall i J. Martí de l’editorial Aula podeu consultar el significat de “fer la puta i la Ramoneta”. Aquest diccionari està disponible a la Biblioteca Ca n’Altimira.

Fer la puta i la Ramoneta ve com anell al dit per descriure què fan en Cayuela, l’Escoda, l’Ortiz i na Carmona en relació a l’Abocador de Can Planas. Ells, i tots el regidors i regidores que els fan costat, fan la puta i la Ramoneta perquè actuen amb duplicitat, amb doble cara, enganyant la ciutadania. Però cal observar-los de prop per adonar-nos-en.

Això ho venen fent des de fa molt temps, però ara els hem enganxar in fraganti negant-se a fer que el Consorci del Centre Direccional requereixi a l’Agència de Residus de Catalunya que declari sòl contaminat l’Abocador de Can Planas. Les raons que han donat són excuses per amagar que tot i haver votat a favor al Ple en realitat no volen que Can Planes sigui declarat sòl contaminat, i que el vot va ser un gest i prou per a mostrar-lo a la ciutadania. Veiem-ne les excuses. Diuen que el Consorci no és el lloc per portar-hi aquest tema, quan resulta que el Consorci té delegades per Conveni les competències d’actuació sobre l’abocador; Diuen que al Consorci no s’hi va com a partits polítics sinó com Ajuntament. Doncs precisament com Ajuntament cal portar-hi la voluntat unànime del Ple municipal!; Diuen que al Consoci s’ha de prioritzar el consens entre l’Ajuntament i el Govern de la Generalitat. O sia, que prefereixen anar del bracet amb el Govern convergent de la Generalitat, el qual es nega a declarar sòl contaminat, en comptes de defensar la unanimitat del Ple de Cerdanyola. La realitat que subjau és que tots dos Governs estan d’acord a no declarar Can Planas sòl contaminat; Diuen també que a l’Ordre del Dia on s’havia d’incloure l’Acord sobre l’abocador només hi havia un punt a tractar i no s’esqueia que n’hi hagués cap altre. Doncs si que fan poca feina en aquests Consells d’Administració del Consorci!. Aquestes excuses de mal pagador les va enumerar l’Alcaldessa al Ple de juny per justificar la postura del PSC, d’ICV-EUiA i de CiU, que en això van junts. Excuses per amagar que no tenen cap interès que l’ACR declari Can Planes sòl contaminat. Hi voten a favor quan hi ha llum i taquígrafs, al Ple i al Parlament. Però en la opacitat del Consorci treballen en una altre direcció. O sia, al Ple i la Parlament fan de Ramoneta i al Consorci fan de…, millor que cadascú ho conclogui. Jo em pregunto per a qui treballen aquestes persones triades democràticament que es passen la democràcia pel folre.

Rosa Guallar.

Comparteix: