Cerdanyola sense abocadors acusa PSC, ICV/EUiA i CiU de doble cara envers Can Planas

La Plataforma Cerdanyola sense abocadors acusen PSC, ICV/EUiA i CiU de no donar suport a tractar com urgent la declaració de sòl contaminat de Can Planas al Consorci Urbanístic del Centre Direccional. Segons expliquen des del col.lectiu, el PP havia presentat una proposta per requerir a l’Agència de Residus de Catalunya a que declari sòl contaminat els terrenys de l’abocador en compliment de l’acord el Ple Municipal de gener i del Parlament de Catalunya del 30 de maig, però PSC, ICV/EUiA i CiU no van votar a favor de la urgència de tractar el tema i, per tant, no es va sotmetre a votació.

La plataforma considera que aquesta actuació posa en evidència aquestes tres formacions perquè actuen “d’una manera al Ple Municipal on hi ha la ciutadania i d’una altre darrera l’opacitat que els dóna el Consorci” del Centre Direccional.

El col.lectiu indica que el passat 20 de juny es va celebrar un Consell Extraordinari del Consorci Urbanístic del Centre Direccional amb respresentació paritària de l’Incasol, organisme de la Generalitat, i de l’Ajuntament de Cerdanyola. La plataforma destaca que la proposta del PP la va defensar la regidora Mònica Álvarez perquè considerava urgent que el Consorci es pronunciés sobre la necessitat de declarar sòl contaminat els terrenys de Can Planas ja que és administració actuant en el desenvolupament urbanístic del Centre Direccional i té delegades les “competències sobre les actuacions a l’abocador que està al bell-mig del seu àmbit d’actuació”.

Segons la plataforma, tant l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, com els representants de PSC, Francisco Ortiz, ICV/EUiA, Santiago Cayuela, i CiU, Alfons Escoda, van votar en contra de la urgència de tractar aquest requeriment, a l’igual que el conseller de Política Territorial i Sostenibilitat i actual president del Consorci, Lluís Recoder, i els representants de l’Incasol.

Des de Cerdanyola sense abocadors volen “alertar la població” que el Consorci del Direccional té previst tractar en consell extraordinari al mes de setembre “les bases d’una gran campanya mediàtica sobre el nou estudi de Can Planas”. El col.lectiu es mostra convençut que la solució que plantejarà aquest estudi “no va encaminada a la descontaminació”, sinó que busca “tancar el tema amb arguments presumptament científics per tal d’esquivar la voluntat democràtica aclaparadora” que s’ha aconseguit als últims mesos. Segons la plataforma, aquesta voluntat és que la garantia per a la salut “sigui la màxima per sempre”.

La plataforma agraeix al PP la defensa “a ultrança i amb absoluta coherència i transparència” de la proposta que ja va donar suport al Ple de l’Ajuntament i a la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament, on va arribar a proposta d’ERC. En aquest sentit, el col.lectiu lamenta que ERC i CompromísxC no tinguin presència al Consorci del Centre Direccional perquè “no hi ha dubte que haguessin fet costat a la proposta del PP”.

Des de la plataforma indiquen que l’estudi que s’està realitzant sobre Can Planas ha estat “denunciat als jutjats” per CompromísxC a causa de “les greus irregularitats i presumpta corrupció per haver-lo adjudicat a dit”, sense concurrència ni publicitat.

http://cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2012/06/27/plataforma_consorci.html

Comparteix: