Comunicat urgent de solidaritat amb el poble i el legítim president de Paraguai

“La Solidaritat es la tendresa dels pobles”, Che Guevara.

A la República del Paraguai, el dia de avui 22 de juny de 2012, s’ha consumat un Cop d’Estat constitucional.

El president legítim, Fernando Lugo, ha estat desposseït del seu càrrec després d’un judici sumaríssim del Senat (Congrés) d’aquest país, qui el va acusar de “mal acompliment”.

Es legitima d’aquesta manera una nova forma de desempallegar els Presidents que representant a les majories populars han hagut de lluitar contra les oligarquies apàtrides i l’omnipresent Imperi dels EUA, encara que fos de manera tímida i aïllada de la mobilització popular, com va ser el cas de Fernando Lugo.

Des de la Brigada Vallesana Simón Bolívar, cridem a la Solidaritat amb el poble paraguaià, al més ferm pronunciament i a les accions més categòriques dels instruments que la nova Amèrica Bolivariana s’està dotant: UNASUR, ALBA, CELAC. Ells no poden deixar que la impunitat es torni un exemple. Ni cops durs ni cops tous. L’exercici legítim de la Sobirania Popular i el dret a l’Autodeterminació han de tenir una resposta ràpida i contundent dels governs legítims de la nostra Amèrica i el món que es considera lliure.

El que passi i es legitimi allà, pot passar demà, més d’hora que tard en un Govern europeu que en l’exercici de la seva Sobirania no accepti els plans imposats per la Troica.

No més Cops d’Estat sense respostes dels pobles del món.

BVSB.

Comparteix: