Escolà: “Algú ha d’assumir les responsabilitats del contracte de neteja viària”

En relació a la renegociació a la baixa del contracte de neteja viària i recollida de residus amb l’empresa Cespa, Compromís creu que és una millora, però insisteixen que demostra que l’anterior contracte era abusiu i estava “inflat i sota sospita”. Escolà destaca que la reducció econòmica ha estat positiva i es basa en elements com eliminar publicitat, fer un ús correcte de les amortitzacions i deixar enrera la que considera “aberració, per abusiva”, instal.lació de contenidors soterrats. El portaveu de Compromís, Carles Escolà, indica que aquests contenidors tenen un elevat cost i en algun carrer “s’han posat dos cops en dos anys”, cosa que seria “malbaratar diners de la ciutadania” que cal investigar. Escolà destaca que “algú ha d’assumir responsabilitats” per això.

CompromísxC reclama una comissió d’investigació per posar llum sobre un contracte que permet estalviar-se més de mig milió d’euros “pràcticament fent el mateix” i assegura que la formació ho estudiarà. Escolà creu que al govern no li ha interessat tirar endavant aquesta comissió perquè tot i que la regidoria que portava el tema en el moment de la firma del contracte era responsabilitat de CiU, era en un govern amb alcaldia del PSC. Escolà manifesta que no es tracta d’il.legalitats sinó de greus errades polítiques que algú ha d’assumir perquè han portat a un contracte abusiu i inflat.

Des de Compromís també critiquen el contracte del bus urbà perquè s’ha renegociat amb un augment de preus del bitllet que “garanteix els beneficis” de l’empresa concessionària Marfina Bus i que “retalla el servei que, encara que sigui a poques persones, per a elles és important”.

El projecte a Mafinsa és “un nyap”

Per a Carles Escolà, el projecte urbanístico-comercial al sector Mafinsa respon a un model de ciutat indefinit en què el govern municipal avança a cegues. En aquest cas, indica Carles Escolà, ho fa a remolc de grans empreses com Banc Sabadell i Mercadona en una iniciativa que inicialment plantejava “una aberració” d’un edifici de 8 plantes. El regidor de CompromísxC manifesta que el projecte ja modificat és igualment “un nyap” on es crearà molt trànsit de vehicles i un gran perill de perjudicar al comerç local traient-li un elevat volum de vendes.

Segons Escolà, la instal.lació de Mercadona no suposarà la creació de 50 o 60 llocs de treball, com defensa el govern municipal, sinó que destruirà llocs de treball perquè “matxacarà” el comerç local i els llocs que es creïn serà amb greus retalls de drets laborals. Per a Escolà, cal impulsar un model econòmic de proximitat on el comerç protagonista sigui el local. A més, el portaveu de CompromísxC assegura que, des del punt de vista urbanístic, la rotonda que es realitzarà serà per accedir al centre comercial i “la ciutat només guanyarà dues voreres”.

Igualment, Escolà considera que la reordenació dels equipaments de Can Xarau i la Bòbila aprovada al Ple respon a un model especulatiu “que no té res a veure amb les necessitats de la ciutat”. El regidor de Compromís indica que Can Xarau ja disposa d’equipaments “i no cal tirar a terra una piscina per fer-ne una altra a 50 metres o construir un auditori que no és una prioritat” per a Cerdanyola en aquests moments. Escolà creu que la regularització dels camps de futbol de la Bòbila s’havia de fer, però “pot utilitzar-se per justificar” el projecte de Can Xarau i manifesta que en aquest espai hi ha el camp de futbol de Santa Anna “que s’ha degradat quan es podia obrir a la ciutadania” i aquesta degradació ara facilitarà el seu enderroc.

“Encara busquem les polítiques d’esquerra del govern”

Escolà creu que el debat plenari demostra que el govern municipal, lluny de voler apropar-se a les esquerres, s’acosta a les dretes per tirar endavant els temes importants com els contractes o els projectes urbanístics. Compromís creu que el benefici del dubte per al govern municipal “s’està esvaint” perquè les polítiques d’esquerra que asseguraven PSC i ICV/EUiA han estat “un miratge que encara estem buscant”:

Carles Escolà és escèptic sobre les intencions del govern de la Generalitat en relació al compliment de la resolució del Parlament que insta l’Agència de Residus de Catalunya a declarar sòl contaminat els terrenys de l’abocador de Can Planas. Per aconseguir-ho creu que caldrà “tenir la capacitat de generar la pressió social suficient” i reclama que hi hagi una mobilització unitària de Cerdanyola amb entitats, partits, Ajuntament i ciutadania exigint aquesta declaració.

Escolà insisteix que no cal un segon estudi sobre Can Planas perquè ja està demostrat que el terreny està contaminat i que cal buidar-lo per assolir la seva descontaminació pagada per les empreses “que van treure beneficis de contaminar” el sòl de Cerdanyola.

http://cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2012/06/08/compromis_ple_maig.html

Comparteix: