Les JVEP van resultar un èxit de participació amb unes 200 persones

Les JVEP (JORNADES al VALLÈS en defensa de l’ENSENYAMENT PÚBLIC), finalment i a falta de menys d’una setmana (dijous 17), es van realitzar a l’Ateneu de Cerdanyola [c/ Indústria, n/ 38-40], davant dels nombrosos entrebancs que va posar l’Ajuntament de Cerdanyola a l’hora de fer-les a l’escola Sant Martí (com era la idea inicial). Els companys de l’escola Sant Martí, van penjar un cartell per tal d’avisar a la gent que les jornades es feien a l’Ateneu i es va fer un enorme esforç de difusió per tal que la gent anés al nou espai i no hi haguessin confusions. De fet, el nou lloc no va ser ni molt menys l’òptim i a primera hora del matí vam tenir diversos problemes (falta d’espai, falta de cadires, problemes a l’hora de donar-nos el que s’havia demanat, impossibilitat d’utilitzar la megafonia de la qual disposava la sala, aire condicionat apagat fins a gairebé el final, obligació de marxar a les 14h, etc.). Malgrat tot, aquests entrebancs que no van aconseguir deslluir les jornades.

Aquestes jornades van néixer com una proposta sorgida des de l’Assemblea de Zona del Vallès Occidental Sud (on participen els centres de Badia, Barberà, Montcada, Ripollet i Cerdanyola i els sindicats CGT, CCOO i USTEC·STEs). Va ser llavors, quan es va constituir una coordinadora formada per totes les persones que s’hi van voler implicar.
Un cop enllestit tot, la zona, amb el suport dels sindicats que hi participen, va convidar tothom que defensa l’ensenyament públic a participar en les jornades, que es van realitzar el passat dissabte 19 de maig al matí (de 10h a 14h).

L’estructura d’aquestes jornades va ser la següent:

1) 10:30 – 11:30. Les retallades a l’ensenyament públic. Taula rodona: Rosa Cañadell (USTEC·STEs IAC), Josep Lluís de Alcázar (CGT) i Manel Pulido (CCOO). Volem agrair la participació dels 3 ponents per la seva implicació en aquestes jornades.

2) 11:30 – 12:50. Assemblea de docents (en trobareu un petit resum més endavant). L’escola La Muñeira va explicar el seu cas (tancament de línies-centre), mentre que l’escola Can Periquet finalment va declinar la invitació a fer-ho.

3) 12:50 – 14:00. Xerrada d’Arcadi Oliveres i Boadella. Va començar amb 20 minuts de retard ja que l’assemblea es va allargar molt. Després de la xerrada es va convidar la gent a continuar l’assemblea a la terrassa (ja que a les 14h l’Ajuntament tanca l’Ateneu de Cerdanyola). Malgrat aquest petit incident, la xerrada d’Arcadi Oliveres va ser valorada molt positivament i va agradar molt a les persones assistents. Un canal de televisió anglès va venir a gravar la seva intervenció a les jornades i després li van realitzar una petita entrevista. Agraïm a Arcadi Oliveres la seva participació i el fet que després es quedés a respondre les preguntes dels assistents i també que facilités les dades de contacte a les persones interessades.

4) 10:00 – 14:00. Activitats per als més menuts a càrrec de l’Assemblea Iris (Institut Ribot i Serrat). Van ser un èxit segons ens van fer saber els pares i mares assistents. Volem felicitar-los  i agrair-los el seu treball.

Volem també agrair a tothom tant l’assistència, era un dissabte al matí, com el grau de participació. De fet, les previsions ens van desbordar ja que inicialment només hi havia 132 persones inscrites i finalment en van venir gairebé el doble.

Assemblea

Diferents propostes que van sorgir a l’assemblea que es va realitzar a les JVEP (d’aquests temes se’n parlarà a l’assemblea de zona i, previsiblement, es convocarà una assemblea ampliada a la tarda, per tal que tothom hi pugui assistir):

- Que totes les escoles facin l’esforç de triar una persona (enllaç sindical) per participar a les assemblees de zona (si ningú ho vol/pot fer, que sigui rotatiu).
- Elaborar una plataforma reivindicativa de punts bàsics. Aconseguir el suport de tots els sindicats.
- Proposar un calendari de mobilitzacions de cara a l’inici del curs vinent (diferents possibilitats: convocatòria de vagues de més d’un dia, fer vagues al setembre-octubre, etc.). La idea seria preguntar als centres quines mobilitzacions estan disposats a realitzar i quines no.
- No utilitzar llibres de text.
- No fer sortides que impliquin despesa econòmica o activitats vinculades amb bancs, fundacions de bancs, o caixes, encara que siguin gratuïtes.
- Treballar des d’ara per ampliar la base social d’aquesta lluita a la comunitat educativa organitzant xerrades, tancades i altres activitats amb alumnat, mares, pares i professionals de l’ensenyament.

Cal dir que aquestes propostes van sorgir a l’assemblea. La idea seria debatre-les a l’assemblea de zona i que aquesta en convoqui una d’extraordinària a la tarda, per tal que hi pugui participar el màxim de gent possible.

Al migdia, alguns dels assistents a les JVEP vam voler participar també a l’aniversari del 15-M (que coincidia amb les JVEP i als que aprofitem per felicitar per la feina feta durant tot aquest any) a Cerdanyola: dinar popular de germanor allí mateix, assemblea (16h) i activitats infantils (17), amb la qual cosa vam donar per acabada la jornada, després d’un intens dia.

Per tancar, us deixem amb fotografies i vídeos d’aquestes jornades.

  • Les fotografies de les JVEP:

  • Els vídeos de les JVEP (n’hi ha 6):

P.D. 1: Molta gent que no es va inscriure ens va demanar rebre els e-mails referents a les JVEP. Actualment, només s’estan enviant a les persones que s’hi van inscriure (se n’han enviat 2 només), així que si voleu rebre’ls també (informació sobre la propera assemblea extraordinària, futures JVEP, etc.) empleneu aquest formulari –> https://docs.google.com/spreadsheet/gform?key=0AndaQKmf7xg9dDRGZ2JkODlCQ01FakY3OEFaejdsYUE#edit

P.D. 2: Teniu més fotografies o vídeos? Feu-los arribar a barcelona@sindicat.net, amb l’assumpte “JVEP fotos”.

P.D. 3: Voleu participar al Facebook de les JVEP? El trobareu aquí –> http://www.facebook.com/groups/252286814856421/

La lluita continua…

http://sindicat.net/voc/les-jvep-van-resultar-un-exit-de-participacio-amb-unes-200-persones/

Comparteix: