Una setantena d’alumnes passen la nit a l’institut Pere Calders

Els alumnes de l’institut Pere Calders continuen avui amb una vaga social, coincidint amb el primer aniversari del 15-M, després de tancar-se durant tota la nit al centre amb alumnes d’altres instituts de la ciutat per protestar contra les retallades en l’educació.

Xerrada_Arcadi_OliveresUna setantena d’alumnes, la majoria del Pere Calders, han pernoctat a les instal·lacions de l’institut per protestar contra les continues retallades i per començar a organitzar un teixit associatiu d’estudiants al municipi que es mobilitzi i defensi els drets del col·lectiu.

A més de tancar-se durant tota la nit al centre, durant tota la tarda d’ahir els estudiants van organitzar grups de debat i una xerrada del catedràtic d’Economia Aplicada de la UAB i president de l’entitat Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, que va comptar amb una assistència d’unes 170 persones.

Segons el portaveu de l’assemblea d’estudiants d’instituts de Cerdanyola i alumne de l’institut Pere Calders, Pol Orobitg, la convocatòria ha estat un èxit.

Durant el dia d’avui, els alumnes de quart d’ESO i 1r de Batxillerat organitzen una jornada de vaga social i han preparat debats i xerrades, com la d’estudiants de moviments associatius de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A més, partint de la premissa de la que va parlar ahir el catedràtic Arcadi Oliveras, sobre la responsabilitat, el deure i el poder que tots tenim com a consumidors, els estudiants han organitzat tres grups de treball que s’encarregaran de proposar a mig termini diverses accions reivindicatives als centres de la ciutat. Els tres grups són l’ecologista, empreses de consum i pressió política. La consigna, segons Pol Orobitg, serà “lluitar contra tot allò injust i pervers”.

L’objectiu és “teixir una organització” a l’institut que s’estengui, com a mínim, per la ciutat. Pol Orobitg creu important poder crear un grup “capaç de fer coses”. Els estudiants continuaran amb les activitats fins a les 15h de la tarda.

http://cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2012/05/15/tancada_estudiants_pere_calders.html

Comparteix: