Estudiants dels instituts públics es manifesten pels carrers de la ciutat

Estudiants dels instituts públics de Cerdanyola recorren en aquests moments els principals carrers del municipi en manifestació i amb una casserola com a senyal de protesta per les retallades en els serveis públics, especialment en l’àmbit de l’educació.

L’Assemblea d’Estudiants d’Instituts de Cerdanyola ha previst per a la jornada d’avui tot un seguit d’actes reivindicatius com la manifestació, que acabarà amb una concentració a la plaça de l’Abat Oliba, i una tancada a l’IES Pere Calders que es realitzarà fins demà dimarts, coincidint amb el primer aniversari del moviment 15-M i que, entre d’altres actes, comptarà amb una xerrada a les 22.30h d’avui dilluns del catedràtic d’Economia Aplicada de la UAB i president de l’entitat Justícia i Pau, Arcadi Oliveres.

Més d’una seixantena d’estudiants han iniciat la manifestació a l’IES Pere Calders aquest matí a les 8.30h i està previst que se vagin sumant els estudiants de la resta d’instituts en el recorregut fins arribar a la plaça de l’Abat Olica cap a les 11h on es farà una concentració.

Pol Orobitg, estudiant de l’IES Pere Calders i portaveu de l’assemblea, explica que el sector juvenil és el que més està patint i patirà aquest crisi.

Estudiants de l’IES Pere Calders, del Forat del Vent, Jaume Mimó i Gorgs han fet pública la seva voluntat de participar en els actes programats per a la jornada d’avui. Segons l’Assemblea d’Estudiants d’Instituts de Cerdanyola, només els estudiants de l’IES Banús han decidit no secundar els actes per considerar-los massa precipitats. Tot i així, els organitzadors confien que canviïn d’opinió i també se sumin a les protestes. La tancada a l’IES Pere Calders començarà a les 17.30h, un cop finalitzades les classes.

Pol Orobitg destaca que el professorat del centre els hi ha donat suport a les activitats organitzades però a títol individual i no com a institut global. Tot i així, els alumnes han continuat endavant amb les seves intencions inicials.

L’Assemblea d’Estudiants d’Instituts de Cerdanyola fa una crida a la participació en totes les mobilitzacions i actes que tenen programats per a les jornades d’avui dilluns i demà dimarts.

http://cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2012/05/14/mobilitzacions_estudiants_instituts.html

Comparteix: