Aixeca’t i pensa

(Article publicat al Cerdanyola al Día)

 La solució dels partits PP, PSOE i CiU a la crisi passa per augmentar encara més la diferència entre rics i pobres. Ho hem vist amb reformes laborals que arrasen amb els drets dels treballadors, amb les retallades en sanitat, educació i serveis socials, amb l’establiment per llei d’un límit al dèficit públic… En definitiva, amb la destrucció lenta i calculada de l’Estat de Benestar que teníem. Ens estan condemnant a la inestabilitat del dia a dia, al viure d’avui per demà, a la deshumanització i la desesperança.

Fixeu-vos, cada cop ens assemblem més al segle XIX, on el poder econòmic i el poder polític anaven de la mà per treure el màxim profit de les classes populars. Què va passar aleshores? Que els treballadors de les fàbriques es van començar a organitzar i van sorgir discursos que parlaven de solidaritat i d’igualtat econòmica de tothom.

La nostra solució passa per construir un “discurs total”, que doni resposta real als problemes i escombri l’actual model neoliberal. Com? Lluitant, lluitant com van fer al segle XIX, lluitant com als anys 60 i 70. Però lluitar no és anar a la manifestació o a la vaga (que també), és prendre consciència del perquè del que passa al teu voltant, ésser crític. Per aquí hem de començar a arrelar esperança.

Sergi Rodríguez.

Comparteix: