Jocs d’entreteniment

Es així com defineixo jo la finalitat dels 110.000-130.000€ gastats per les nostres autoritats ( perdó, per nosaltres, que no hem “participat” en la decisió). S’ha contractat mitjançant la consultora AMPHOS uns estudis sobre l’abocador de Can Planas que no van encarrilats a descontaminar, no a treure els tòxics allí presents, no a salvaguardar la salut de les persones de Cerdanyola. Aquests estudis estan dissenyats per a “rellegir” l’informe IDOM, cosa que a hores d’ara ja han fet, i a “encarrilar” unes conclusions que s’ajustin als plans i plànols que el Consorci ja te al cap, en primera línia de cara a la galeria, que som nosaltres, i en el fons als seus “accionistes”, els que pensen fer els negocis dels terrenys i amb els terrenys “ a lo más corto y menos daño” o sigui maximitzant els beneficis en detriment de la salut pública.

Diguem aquí que tota inversió en salut pública, descontaminació de Can Planas i els altres abocadors tòxics de Cerdanyola , reducció a zero de les contaminacions de les incineradores, cimenteres, activitats contaminants, etc. etc., repeteixo, aquestes inversions van sempre en detriment dels beneficis d’aquella gent que es lucra a costa de la nostra salut.

El marge del cost que he apuntat al principi es per que apart dels 110.000€ per pagar aquests “entreteniments”, perdó, “estudis”, esta el pressupost de 16-20.000€ per “convèncer-nos a la població” de la bondat de les solucions que “trobaran” car ja es diu al contracte que a Cerdanyola hi ha gent “recalcitrant” que no tenen bones “tragaderas” i d’aquí ve el sobrepreu. En una classificació o “rànking” d’aquestes persones, crec que jo estic de ple Dret entre els primers classificats.

Roger Caballé

Comparteix: