Desembre 2011: ens volen fer pagar per fer actes populars

Han aprovat de cobrar una taxa per fer actes populars al carrer! Aquest impost és vergonyós, és privatitzar l’espai públic. Sembla mentida que això pugui passar.

Han aprovat de cobrar una taxa per fer actes populars al carrer! Es van desestimar les al·legacions de Compromís per Cerdanyola que denunciaven aquest nou impost. Aquest impost és vergonyós, és privatitzar l’espai públic. Sembla mentida que això pugui passar. Aquest govern diu : “la calle es mía” i nosaltres a pagar!

Arribat el moment haurem de fer desobediència civil, NO PAGANT AQUEST IMPOST.

De tota manerta, ens felicitem per…

I ja van dos vegades que podem felicitar-nos.

Aquest cop ha estat la moció que es va aprovar sobre el residu mínim, presentada per ERC i on Compromís va poder incloure un punt molt important: bonificacions que repercutirien sobre la taxa de residus i com a estímul al reciclatge per a qui faci l’esforç. Una acció ciutadana, positiva per a Cerdanyola.

El que ens va sorprendre és que dies abans Compromís havia proposat la mateixa mesura a l’hora d’aprovar les taxes i en aquell moment no es va veure clar per part del govern. Si un mes després s’aprova el mateix tema per unanimitat. Enhorabona!!!

Com vàrem veure aquest ple…

Poc preparat, o ho semblava, per part de la majoria dels grups municipals. La percepció de la ciutadania que anem amb interès a veure el debat dels temes que atanyen al nostre poble era que hi havia poques intervencions i poc debat. Excepte Compromís per Cerdanyola que es va prendre interès per cadascun dels temes que anaven a Ple. ( Encara que sembli tendenciós va ser així.)

Malgrat la poca participació hi havia temes importants:

Se segueix contractant personal “fora de conveni”. No és la primera vegada, i sembla ser que no serà l’última. Aquestes persones perden drets laborals. I, encara que, en reiterades ocasions hagi estat denunciat per Compromís, l’equip de govern segueix amb la seva.

Segueixen els “monopolis” en alguns serveis municipals, com ara : el transport municipal ( Sarbus ) i els serveis funeraris ( Truyols ). Aquestes empreses controlen aquests serveis des de fa molt de temps i sembla que això no tingui fi. Aquests serveis, si fossin municipals ens sortirien més barats!

Regalen 10.000 euros! Per la via de l’exenció fiscal ( perdonar impostos) a determinades fundacions i també al Departament d’Educació (al que ens acaba de retallar les partides que ens deu, a sobre li regalem diners). L’ajuntament tenint un dèficit de 100 milions no està en condicicons de perdonar impostos. Que li perdonaran a qualsevol veí algun dels impostos que ha de pagar?

El Plenillo

Interessant, com sempre.

La Plataforma Cerdanyola sense Abocadors li recorda al govern el compromís que té sobre la participació a que es va comprometre en el procès de la restauració de la Plana del Castell. L’alcaldesa va sortir “per peteneres” parlant de l’informe i no de la participació. Una entitat com la Plataforma Cerdanyola sense Abocadors que ja porta anys amb el tema s’ha de tenir en compte i en consideració. No ens podem permetre el “luxe” de passar d’ella, senyora alcaldesa.

Passant de la ciutadania. Demanem a la senyora alcaldesa que tingui en consideració la participació ciutadana i escolti amb atenció les intervencions i les preguntes que es fan. També que contesti amb propietat els temes que se li plantegen. Aquesta, com altres vegades, mentre una persona li parlava ella parlant amb el del costat sense fer ni cas. Una mica d’educació i d’interès, com va haver de demanar la persona que intervenia.

I PER ACABAR… FELIÇ ANY 2012!!!

UN ANY MÉS DE LLUITA I DESITJANT QUE NO ENS L’AMARGUIN

(Recordem que aquest és un espai d’opinió, si algú vol més informació podeu clicar l’enllaç de Compromís o la web de l’Ajuntament).

Karmele i Puri.

Comparteix: