La veu de Gaza arriba a Cerdanyola

faiezEl divendres 2 de desembre, l’Ateneu de Cerdanyola va tenir l’oportunitat d’acollir la xerrada de Faiez Elemare, membre de la Unió Independent de Comitès Obrers Palestins de Gaza.  Faiez va explicar la situació de la classe treballadora, fent especial referència a l’elevat atur causat pel bloqueig d’Israel (un 42% de la població) així com les 150.000 persones que treballaven a Israel i es van quedar sense feina davant la prohibició d’entrada. Els treballadors/res de Gaza es tenen que guanyar la vida amb salaris de 100 dòlars al mes o inclús molt menys (una treballadora de guarderia guanya 60 dòlars).  El bloqueig no només contribueix a generar una enorme bossa d’atur i uns salaris de misèria, també provoca escassetat de tot tipus de materials, fet que fa impossible qualsevol possibilitat d’aixecar noves construccions.

Faiez va recordar la solidaritat catalana durant el primer de maig palestí, durament reprimit pel govern de Hamas. Així mateix, tot i esperançat, va mostrar la seva preocupació vers la situació que pot comportar el nou escenari de les revoltes àrabs. Malgrat això, Faiez va deixar clar que els palestins i palestines sempre resistiran l’atac d’Israel.

L’acte, convocat per les organitzacions Compromís per Cerdanyola, Lluita Internacionalista i En Lluita va comptar amb l’assistència d’unes trenta persones que van participar activament amb preguntes i intervencions sobre la situació a Palestina.

Comparteix: