Els antiabocadors reben amb aplaudiments la retirada del projecte de Can Fatjó

La plataforma Cerdanyola sense abocadors ha mostrat la seva satisfacció per la retirada del projecte de dipòsit de residus d’ecoparc que l’empresa Puigfel volia fer al clot d’Almar, a Can Fatjó dels Aurons. La bicicletada reivindicativa de diumenge per terrenys de la Plana del Castell va servir per celebrar la notícia al temps que es feia esport en família i s’informava als assistents de la situació dels abocadors de Can Planas i de l’argilera Elena. ERC destaca el paper de la mobilització ciutadana en aquesta retirada del projecte.

Cerdanyola sense abocadors va celebrar la retirada del projecte de Puigfel amb una important participació de ciclistes de totes les edats en la ja tradicional bicicletada per terrenys de la Plana del Castell. Carlos Hernández, un dels integrants de la plataforma, manifesta que els participants van rebre la notícia amb aplaudiments quan se’ls va informar durant la bicicletada. Hernández destaca que la retirada del projecte d’abocador és fruit de l’esforç de molta gent contra una actuació “antidemocràtica que anava en contra de la salut de les persones”.

Hernández destaca que la bicicletada és una bona oportunitat per apropar a la ciutadania la problemàtica dels abocadors i així es van fer aturades a Can Planas i al costat de l’argilera Elena al temps que també s’aprofitava per explicar el funcionament del laboratori de llum Sincrotró.

La plataforma organitza, com a complement de la bicicletada, una xerrada sobre el contingut de l’informe de la consultora IDOM sobre l’abocador de Can Planas que es farà el pròxim dia 29 a les 19.30, a l’Ateneu. La xerrada, que pretén explicar perquè la plataforma reclama que es declari sòl contaminat els terrenys de l’abocador, anirà a càrrec de Roger Caballé, químic i membre del col.lectiu.

http://www.cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2011/11/15/cerdanyola_sense_abocadors_satisfaccio_retiradaprojecte_can_fatjo.html

Comparteix: