Generals 2011. Anticapitalistes: “Volem ser una alternativa d’esquerra a l’esquerra gestionària”

Anticapitalistes es presentava ahir al Casal Popular La Clau amb la presència d’Esther Vivas, cap de llista per Barcelona; Josep Lluís del Alcazar, número 3 de la llista i Diego Mendoza, número 23.

Vivas explica que els sobren raons per declarar-se anticapitalistes perquè estem vivint una crisi econòmica i social molt gran, amb 5 milions d’aturats i un de cada cinc catalans viu per sota del llindar de la pobresa.

La candidata d’Anticapitalistes remarca que “les èlits polítiques i econòmiques fan negoci amb la crisi” i s’utilitza aquesta com a excusa per retallar drets socials i “fer privatitzacions encobertes”, en el cas del sector públic.

Esther Vivas recorda que després de la “tisorada” del 2009 “s’ha arribat a modificar la Constitució per “constitucionalitzar les retallades” perquè, segons destaca, el poder polític “està supeditat als interessos de Merkel i Sarkozy”.

A més, la candidata per Barcelona assegura que hi ha “connivència entre les élites polítiques i les econòmiques i una supeditació dels governs als mercats”.

Segons Esther Vivas “totes aquesta polítiques ens les venen com a inevitables”, però la representant d’Anticapitalistes explica que hi ha alternatives com “fer una reforma fiscal progressiva, on ha de pagar més qui més té, lluitar contra el frau fiscal o reduir la despesa en la indústria militar”.

Per a Esther Vivas, “les coses canviaran des de la lluita al carrer”, però pensa que “també cal construir alternatives en el terreny polític”. En aquest sentit, manifesta que la seva opció política vol ser “una alternativa d’esquerra a l’esquerra gestionària, que sigui feminista, ecologista, antiracista, a favor de l’autodeterminació dels pobles i que trenqui amb el marc monàrquic”.

Vivas indica que presenten la candidatura a les Eleccions Generals 20-N perquè volen trencar amb l’abstenció resignada, volen ser una alternativa i continuaran desobeint un sistema que no els representa.

Per la seva banda, Josep Lluís del Alcazar, indica que el missatge d’Anticapitalistes va més enllà del 20-N i per això demana participació de la ciutadania perquè, segons assenyala, “es necessita molta gent per crear una alternativa creïble”.

Del Alcázar remarca que “hi ha molt indignació acumulada” i que la ciutadania pensa que “no hi ha res a fer”, però assegura que “sí que es poden fer coses i que cal reorganitzar la lluita des de baix per aturar la dinàmica de la crisi”. Per al candidat, la crisi “es va retroalimentant: primer es rescaten els bancs, la qual cosa provoca deute públic, després es fan retallades i amb menys poder adquisitiu, la ciutadania consumeix menys”.

Josep Lluís de Alcázar manifesta que una de les prioritats de la formació és la qüestió nacional perquè, segons comenta “la millor unitat és la que parteix de la lliure elecció de la gent”.

Per la seva banda, Diego Mendoza, considera fonamental la unitat entre les forces anticapitalistes per “fer un treball conjunt en un projecte similar i amb una base àmplia que podrien arribar a confluir per ampliar aquestes lluites”. Mendoza pensa que “és important aportar aquesta veu alternativa a les eleccions”.

El candidat d’Anticapitalistes es va lamentar de l’ascens “del feixisme a Catalunya, personificat en partits com Plataforma per Catalunya”. Segons remarca, “no podem tolerar que grups així es presentin a les eleccions”, per això feia una crida a la participació en la manifestació de diumenge a Barcelona contra el feixisme i el racisme.

http://cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2011/11/09/candidatura_anticapitalistes

Comparteix: