El Compromís confirma que els seus dos regidors renunciaran a la dieta per assistència al Ple Extraordinari del 22 d’octubre

Davant la proposta del govern per tal que els grups municipals renunciïn a cobrar les dietes per l’assistència al Ple Extraordinari del proper 22 d’octubre, convocat per sortejar les meses electorals de les Eleccions Generals del 20 de novembre, el Compromís per Cerdanyola volem manifestar el següent:

Considerem aquesta proposta merament electoralista, perquè va ser el propi govern municipal del PSC (amb el suport de PP i CiU i l’abstenció d’ICV) qui va eliminar la limitació de cobrar màxim 12 plens a l’any, motiu pel qual els plens extraordinaris sí es cobren en aquesta legislatura.

Si es vol parlar seriosament d’austeritat, proposem reduir mínim un 30% els salaris dels càrrecs polítics, les indemnitzacions per assistència a sessions i les subvencions als grups municipals. També proposem tornar a posar una limitació en el nombre de sessions per les que es pot cobrar indemnització i eliminar els càrrecs de confiança. Aquestes mesures les hem proposades en reiterades ocasions i han estat sistemàticament ignorades per part de la resta de grups municipals.

Insistim en l’eliminació dels telèfons mòbils assignats als càrrecs polítics i de confiança que es paguen amb diners de l’Ajuntament. Aquesta despesa és incontrolable i totalment injustificada.

El Compromís per Cerdanyola renunciem a cobrar les dietes per la nostra assistència al Ple Extraordinari del 22 d’octubre, fem una crida a la resta de grups perquè facin el mateix i exigim que els diners que s’estalviarà el municipi en aquest concepte, 7.588,80 €, es destinin a polítiques socials que siguin consensuades pel conjunt de grups municipals.

Estem convençudes que en l’actual context de retallades en els serveis públics i els drets socials cal que els càrrecs electes donem exemple d’actitud ètica. Nosaltres ja ho fem i ho continuarem fent.

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/compromis-confirma-que-seus-dos-regidors-renunciaran-dieta-assistencia-al-ple-extraordinari

Comparteix: