Contraple setembre 2011

Concentració davant de l’ajuntament, amb cassolada, abans ja del Ple, pel tema dels abocadors i la Plana. Són ja vuit anys que ens manifestem per aquest tema. I no pararem fins aconseguir una Plana sense abocadors i sense edificacions!

Aquí estem de nou “a petició” de les persones que ens segueixen i que ens han fet veure que els contraplens es troben a faltar!

Perdoneu per aquesta “absència” durant uns quants mesos. De nou estem aquí fidels a la cita mensual.

Tornant als orígens d’aquesta secció, no contarem el Ple punt per punt, perquè ja està penjat a internet. Aquí farem els comentaris pertinents…de la manera acostumada!

COM HO VAREM VEURE…

Concentració davant de l’ajuntament, amb cassolada, abans ja del Ple, pel tema dels abocadors i la Plana. Són ja vuit anys que ens manifestem per aquest tema. I no pararem fins aconseguir una Plana sense abocadors i sense edificacions!

En aquests moments el que volen fer els socialistes és rentar-se les mans i que el futur de la Plana ho resolguin altres, fora d’aquí. Sent que aquest és un tema que afecta la salut de les persones i la configuració de ciutat, no ho permetrem!

Ara el PSC està governant en minoria i necessita desesperadament còmplices per fer aquesta barrabassada… Però com que estem en època electoral ningú no vol fer-se visible amb aquest tema, tampoc els mateixos del PSC. Així que “cagats” com estan no es van atrevir a portar el tema al Ple. Cosa que sí van fer els veïns i les veïnes al Plenillo.

“Ràdio Macuto” ens confirma que, en passades les eleccions, els socialistes tindran el recolzament de CIU i del PP en aquest tema de la Plana. Aquests últims van mostrar-se tan cautes i “bons minyons” durant tot el Ple, comparat amb Plens anteriors, que no van gairebé intervenir i quan ho van fer el discurs va ser més que de “guant blanc”.

El PSC vol dir-se d’esquerres, però…” dime de què presumes y te diré de lo que careces”

A totes les forces polítiques se les havia convocat a una roda de contactes. No sabem en quins termes es va parlar, ni de quins temes. El que sí sabem és que amb Compromís no es va fer la trobada perquè Compromís sempre demana la presència de la premsa per tal que la ciutadania estigui informada i els del PSC no van voler la presència de la premsa. Aquesta és la transparència!

Conclusió: el punt que havia d’anar a Ple per desviar les responsabilitats del govern de Cerdanyola sobre la Plana ( rentada de mans!), va quedar fora de l’ordre del dia.

UN COP COMENÇADA LA SESSIÓ…

Va haver com tres blocs, entre tot el batibull de temes que es porten a Ple:

- el que té a veure amb els diners que gastem i no tenim
- el que té a veure amb els temes més electoralistes: la majoria de les mocions! Encara que els temes que es van portar en la seva majoria eren importants. ( Tornem a recordar que estem en època d’eleccions).

I el tema retallades, aquí i ara!

En el tema econòmic, queixes des de Bellaterra que diuen que no tenen prous diners per a l’EMDB i l’ajuntament que diu que no hi ha diners i que fins i tot cal demanar nous crèdits per poder pagar factures que deu a proveïdors.

El forat que tenim degut a una mala gestió en temps anteriors, on es va confiar en el “totxo” de forma aberrant i que ara ha desaparegut mercès a la crisi, ha deixat un forat de 100 milions de deutes de les quals són responsables, de forma proporcional (segons el temps de mandat), cada formació política que ens ha governat: PSC, CIU, ICV-EUiA i ERC. I en comptes d’aturar-nos i repensar una política econòmica de contenció de la despesa, l’única sortida que se li acut al govern és demanar crèdits amb els corresponents interessos. Els impostos que paguem no arriben mai per fer noves inversions, sinó que només serveixen per pagar interessos als bancs.

Fins quan seguirem endeutant-nos? Ja n’hi ha prou de pagar als bancs!

I si és poca cosa el que tenim a sobre, la generalitat anuncia més retallades. Ara els ha tocat el torn a l’escola de música i a les escoles bressol que no rebran les subvencions previstes i a més amb efectes retroactius, cosa que repercutirà en el preu que paguen les famílies per aquests serveis. Caldrà sortir al carrer per tal que no siguem nosaltres els que paguem aquesta mala gestió?

EL PLENILLO

De nou va haver de ser la ciutadania qui posés sobre la taula alguns temes ben importants per Cerdanyola, entre ells : abocadors i desnonaments.

Cartells de protesta contra els abocadors i la urbanització de la Plana, entre el públic i preguntes per part de la Plataforma Contra els Abocadors sobre el tema: que per què no s’havia portat el punt que tenien previst i per a quan la denominació de zona contaminada. Pilotes fora per part de l’alcaldessa sobre el tema de declarar sòl contaminat les vàries hectàrees de terreny que ocupen els abocadors.

I la ràbia, no continguda, en les intervencions de les representants de la Plataforma Anti Hipoteques pels propers desnonaments que es poden produir a Cerdanyola si no ho evitem entre totes. Cal estar alerta i ajudar en aquest tema!!

Apa, a pensar i a actuar!

Karmele i Puri.

Comparteix: