Un cinefòrum per la lluita contra els desnonaments

L’Assemblea de l’Acampada CDV i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca van organitzar un cinefòrum a la Plaça Abat Oliba el passat divendres 7 d’octubre. La pel·lícula escollida va ser “La estrategia del caracol” (1993) de Sergio Cabrera. El film, basat en fets reals, destaca sobretot, la solidaritat i resistència veïnal vers els desnonaments que patia la població de Bogotà.

_MG_0003L’acte que va comptar amb l’assistència d’unes trenta persones, va ser presentat per la Plataforma de Cerdanyola i pel crític de  cinema Josep Giralt, col·laborador del programa “Pel·lícules incòmodes” de ComRadio. La Plataforma va fer menció del recorregut del nucli a Cerdanyola, apuntant els moments de desamparament però mostrant-se optimista davant la solidaritat ciutadana i notícies esperançadores com l’aprovació de la dació en pagament a Girona, així com el suport del moviment 15M a Cerdanyola i les reunions al Casal Popular La Clau. Igualment, davant la complexitat del fenòmen, va destacar la necessitat d’un major suport social fent referència a l’Ajuntament, les associacions de veïns, els grups polítics i els afectats.

Josep Giralt va contextualitzar la pel·lícula descrivint-la com “màgica”, insistint en la seva vigència i actualitat malgrat ser de l’any 1993. També va indicar la importància de no tenir sentiment de culpabilitat com a afectat pel problema de la hipoteca i va convidar a reflexionar sobre qui hauria de tenir vergonya davant aquest fenomen. Finalment, Giralt va destacar que una de les lectures més importants del film és que “només amb la solidaritat, només pensant, unint i lluitant és la única manera que aquesta societat pot tenir alguna sortida”.

Comparteix: