Resposta a la regidora Eulàlia Mimó

Ateses les declaracions de la regidora Sra. Eulàlia Mimó que entenem poden confondre la opinió pública, emetem amb caràcter d’urgència aquest comunicat abans del Ple. Amb el ben entès que ens comprometem la propera setmana a convocar els mitjans per aclarir que el problema, més enllà dels límits concrets de l’abocador, és el de la salut de les persones de Cerdanyola, salut que es veu compromesa per la presencia d’uns abocaments tòxics, encara vius i que no sembla que cap equip de govern, per ara, estigui cercant la solució.

Entenem que no cal entrar en el joc de què va dir o que va voler dir la regidora o quina és la percepció que de les seves paraules va interioritzar la Plataforma. La problemàtica de l’abocador de Can Planas va més enllà de les discussions dialèctiques de “que vaig voler dir” o “que vaig entendre”.

És per això que, vist el contingut de la resposta de la regidora, atès que públicament i expressament manifesta que “mai es va dir que es construiran habitatges a Can Planas”, des de la Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors esperem que, aquest cop sí, la postura de l’ajuntament sigui ferma i s’aconsegueixi que en tot el perímetre de l’abocador (les 54 hectàrees que s’esmenten en l’informe IDOM) no es projecti cap construcció, especialment habitatges.

Igualment, atès el reconeixement de la regidora que “s’està estudiant la solució concreta per l’abocador”, restem a l’espera per a què informi públicament de quines són les accions concretes dutes a terme fins a la data per cercar aquesta solució. No voldríem pas que aquest estudi s’endarrerís tant com els estudis de qualitat de l’aire que surt per les xemeneies de l’abocador, els quals ja fa més d’un any que es va acordar dur-les a terme i encara no s’ha fet res; o, també, en relació a la gestió i control dels lixiviats de l’abocador, dels quals ens costa que hi ha irregularitats que, fins i tot, han estat denunciades pel SEPRONA.

Finalment volem refermar la postura de la Plataforma en el sentit d’exigir que, abans d’executar el planejament que finalment s’aprovi, s’haurà d’haver dut a terme la descontaminació definitiva de Can Planas.

Així doncs, amb la mateixa voluntat positiva i de sumar esforços que esmenta la regidora en la seva resposta, i que entenem encaminats en la lluita per la salut i per la conservació del medi ambient, cal esperar que les seves paraules es converteixin en fets i, finalment, puguem en un futur proper gaudir d’un territori net, sense contaminació i sense perills, ans el contrari del que tenim i patim avui en dia per la permissivitat i inactivitat dels diferents governs municipals.

http://cerdanyolasenseabocadors.wordpress.com/

Comparteix: