La Cooperativa Integral Catalana ja té Nucli a Cerdanyola

Fa un parell de setmanes que ens reunim un grup de persones afins a la feina que està duent a terme la Cooperativa Integral Catalana (CIC) arreu del territori, amb l’objectiu d’integrar-nos en el projecte esdevenint el Nucli Local a la nostra vila.

Conscients que l’actual sistema econòmic, entre d’altres coses, perpetua les desigualtats socials i suposa la destrucció progressiva del medi ambient, volem fomentar l’economia local basada en les necessitats autèntiques i el consum responsable, reforçant els vincles socials comunitaris més propers. Alhora estem creant una xarxa de xarxes a nivell de tot Catalunya, per unir esforços i construir alternatives econòmiques sostenibles.

Sabem que la transformació social no és un esdeveniment puntual, que el capitalisme no desapareixerà d’un dia per l’altre, però cerquem vies per anar desterrant-lo progressivament, engegant iniciatives que afavoreixin la transició cap a models basats en la confiança, la reciprocitat, la solidaritat i la cooperació. Les diverses formes d’intercanvi, l’organització assembleària, el foment de l’autoocupació o la creació d’horts comunitaris (per posar alguns exemples) obren camins cap a l’autosuficiència i, per tant, ens permeten anar recuperant el control de les nostres vides, al marge de les regles dels mercats i del control per part de l’estat.

És en aquesta línia en la que anirem treballant. Totes aquelles que hi estigueu interessades podeu trobar-nos tots els dimarts a les 19.30h al Casal Popular La Clau (c/Mare de Déu del Pilar, 43). També podeu contactar amb nosaltres a través del mail () i del nostre bloc (). Veniu i participeu!

Comparteix: