La Plataforma Cerdanyola sense abocadors denuncia que es continua treballant per ubicar habitatges a l’abocador de Can Planas

La Plataforma Cerdanyola sense Abocadors vol denunciar que el govern municipal, amb connivència amb la Generalitat i obligada per les darreres resolucions judicials, té previst modificar el planejament urbanístic en l’àmbit del Centre Direccional, sense resoldre què fer amb el sòl contaminat de l’abocador de Can Planas.

Podríem tenir l’esperança que aquesta tercera modificació tingués present l’existència d’elements tòxics i cancerígens en el sòl de Can Planas, tal i com va posar de manifest l’estudi realitzat per la consultora IDOM i, en conseqüència, optés per la remediació definitiva tot buidant les terres contaminades. Però, segons ens ha comunicat la regidora d’Urbanisme, la voluntat actual és la de situar habitatges dins del paratge afectat per l’abocador de Can Planas i la de tapar i aïllar parcialment les terres contaminades.

Aquesta actuació és contrària als propis compromisos assumits per acord de ple de l’ajuntament de Cerdanyola durant la passada legislatura, concretament quan va acordar encarregar nous estudis per discutir la idoneïtat de les opcions per la remediació de Can Planas, així com també es va concertar fer estudis de la qualitat de l’aire de Cerdanyola degut a les emissions provinents de l’abocador, que a data d’avui encara no s’han encarregat. I, no cal oblidar, no s’està duent a terme la deguda gestió i control dels lixiviats que surten de l’abocador.

Cal denunciar també la urgència i improvisació amb la que actua el govern municipal, la qual porta causa la necessitat del Consorci Urbanístic del Centre Direccional d’obtenir els ingressos provinents d’aquesta promoció immobiliària per cobrir el deute de 90 milions d’euros que manté amb diverses entitats financeres, deute que venç al 2016. Prova d’aquesta urgència són els treballs de prospecció que s’han realitzat a l’espai perimetral de l’abocador la darrera setmana.

L’equip de govern de l’ajuntament de Cerdanyola vol encomanar a la Direcció Territorial d’Urbanisme de la Generalitat l’elaboració d’aquestes modificacions al planejament i es planteja delegar les seves competències a aquesta instancia, renunciant a la seva sobirania sobre el territori cerdanyolenc.

Des de la Plataforma Cerdanyola sense Abocadors denunciem aquesta situació, reclamem que es compleixin els compromisos assumits per l’ajuntament de plantejar noves alternatives plenament satisfactòries al problema ambiental i social de l’abocador de Can Planas i emplaça a les forces polítiques presents al consistori a actuar amb responsabilitat, transparència i honestedat, defensant els interessos de la ciutadania de Cerdanyola per sobre dels interessos especulatius i financers dels agents implicats en aquest projecte.

http://cerdanyolasenseabocadors.wordpress.com/2011/09/22/la-plataforma-cerdanyola-sense-abocadors-denuncia-que-es-continua-treballant-per-ubicar-habitatges-a-l%E2%80%99abocador-de-can-planas/

Comparteix: