El Compromís per Cerdanyola denuncia l’ús de telèfons mòbils a càrrec municipal

Davant l’oferiment del govern local de posar telèfons mòbils a disposició dels grups de l’oposició, el Compromís per Cerdanyola volem fer públiques les següent consideracions:

  • En l’actual context de retallades dels drets socials i els serveis públics, els càrrecs polítics hem de donar exemple, començant per limitar la nostra despesa.
  • Els regidors i regidores ja disposem d’unes indemnitzacions o sous personals per poder exercir la nostra tasca política. A més, cada grup polític rebem subvencions pel fet d’estar a l’Ajuntament. Entenem que amb aquests diners (que el Compromís considerem excessius!), els regidors i regidores hauríem de costejar-nos tot el què ens calgui.
  • Per altra banda, proporcionar telèfons mòbils als membres del govern i portaveus dels grups municipals suposa un perill de generar despeses imprevisibles, donada la dificultat de controlar-ne l’ús (problema que ja ha estat al debat polític local en el passat).

Per aquests motius…

  • Fem una crida a tots els regidors i regidores, inclosos els membres del govern, a fer un exercici d’ètica política i renunciar als telèfons mòbils a càrrec del pressupost municipal, tal com ja hem fet els membres del Grup Municipal del Compromís per Cerdanyola.
  • En el cas que el nostre plantejament no fos recolzat, proposem al govern municipal que descompti dels sous o dietes de cada regidor o regidora l’import de les factures de telèfon mòbil que generi.
  • Malgrat que els diners estalviats puguin semblar poca cosa, amb aquests euros es pot pagar el rebut de la llum, de l’aigua, o fins i tot omplir la nevera d’unes quantes famílies amb mancances econòmiques.

Per últim, reiterem…

  • La nostra proposta d’una reducció d’almenys el 30% en els sous, indemnitzacions o subvencions que rebem regidors, regidores, grups municipals i càrrecs de confiança política.
  • I la nostra proposta que es limiti el cobrament d’indemnitzacions per assistència a tot tipus de sessions.

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/compromis-cerdanyola-denuncia-us-telefons-mobils-carrec-municipal

Comparteix: