Per què vam presentar la nostra candidatura a l’alcaldia?

portaveus_cxcMaribel Rodríguez i Carles Escolà, portaveus del Compromís per Cerdanyola, van prendre possessió de l’acta mitjançant la fórmula de l’imperatiu legal i comprometent-se a complir el programa electoral i el codi ètic amb el que la candidatura va concórrer a les eleccions municipals.

Un cop van prendre possessió dels càrrecs, el portaveus del Compromís per Cerdanyola van presentar la seva candidatura a l’alcaldia, fet que va ser argumentat posteriorment.

Intervenció del Compromís per Cerdanyola al Ple d’Investidura:

Hem presentat la nostra candidatura a l’alcaldia perquè tenim el convenciment que el nostre és el millor dels projectes per a Cerdanyola. Perquè apostem clarament i sense complexos per una Cerdanyola d’esquerres. Una ciutat que ofereixi igualtat d’oportunitats a totes i tots. Que fomenti la cultura popular i la creativitat. Que promogui noves formes de consum, d’oci i de realització de les persones que hi vivim. Una ciutat amable i sostenible, socialment, econòmicament i mediambientalment.

Perquè volem reinventar la nostra ciutat, amb propostes valentes i pensant sempre en el bé col·lectiu. Perquè nosaltres volem fer POLÍTICA amb majúscules a l’ajuntament, com ja la fem al carrer, i com la continuarem fent. Perquè som gent honesta, compromesa i lluitadora, que fem política però que no volem viure de la política. Perquè tenim un codi ètic, que és públic i que ens comprometem a complir. Perquè, com va dir el Comandante Ernesto ‘Che’ Guevara, “el trabajo voluntario es una escuela creadora de conciencias”. Perquè nosaltres no ens hem rendit, ni hem renunciat a somiar, a dissentir amb l’actual ordre de coses. Perquè volem construir una societat diferent, una societat millor, més justa, més lliure i més igualitària. Perquè nosaltres també som indignats i indignades.

Treballarem de forma constructiva, aportant propostes i fent d’altaveu de les lluites socials. Tenim un programa i lluitarem per tirar-lo endavant. Treballarem per a que el futur de Cerdanyola sigui decidit col·lectivament, des del teixit associatiu, a través d’estructures participatives obertes al conjunt de veïnes i veïns. Amb transparència. Amb democràcia real. Perquè volem que aquest ajuntament sigui un instrument al servei de les persones, de totes les que vivim a Cerdanyola, que ofereixi solucions a l’atur, que planti cara a les retallades dels drets socials i dels serveis públics. Ja ho hem dit des del primer moment, qui tingui voluntat de caminar en aquesta direcció, ens hi trobarà.

Però serem també una oposició ferma sempre que calgui i tant com calgui. Ens oposarem a tot allò que sigui continuar amb el mateix projecte de ciutat de sempre. El projecte caduc i esgotat que ja sabem on ens porta. El projecte de la opacitat, dels desenvolupaments urbanístics especulatius i de les privatitzacions. Del mercadeig de càrrecs i sous. Dels abocadors. De la passivitat davant els retards en la construcció de l’hospital. Ho diem clar, denunciarem qualsevol pas en aquesta direcció. Nosaltres no callarem, direm les coses pel seu nom.

Comparteix: