Compromís afirma que farà una oposició constructiva

L’assemblea de Compromís per Cerdanyola aprovava divendres passat unes mesures de cara a la formació del nou consistori. La número dos de la candidatura, Maribel Rodríguez, explica que es van manifestar a favor de conversar amb totes les forces polítiques per conèixer les postures mútues i insisteixen en què els documents de treball en aquestes converses són el seu programa i el codi ètic.

La formació ha demanat com a condició que les converses amb els partits locals siguin “obertes als mitjans de comunicació perquè la ciutadania pugui tenir coneixement de les mateixes”.

A més, reiteren que la seva proposta és un govern en minoria perquè tots els acords siguin debatuts i consensuats i que es quedaran a l’oposició i presentaran el seu candidat el dia del ple d’investidura, el próxim 11 de juny.

Per la seva banda, el candidat Carles Escolà, explica que es queden a l’oposició perquè no poden fer confiança a unes forces polítiques com PSC i ICV-EUiA que han governat la ciutat des de 1979 perquè “ja hem vist la seva línia política i perquè posem molt èmfasi en les formes”. Escolà afirma que CxC té “un camí molt clar, comptaran amb el nostre suport si veiem que realment realitzen polítiques d’esquerres”. Insisteix en què seran “una oposició molt constructiva, aportant moltes idees” i perquè “ens definim com a un altaveu de les lluites socials i intentarem tirar endavant les nostres propostes al Ple a través de mocions i altres vies”.

Compromís aposta per l’eliminació dels càrrecs de confiança, la reducció de les retribucions dels càrrecs polítics i de la despesa de propaganda. A més, exigiran que es faci públic el pacte de govern al que finalment s’arribi i demanaran als partits que obrin les converses “en una aposta clara perquè hi hagi transparència”. Segons Maribel Rodríguez “volem dotar de contingut a la paraula participació perquè ens enriquirà que la gent s’involucri en els afers col.lecius”.

En el mateix sentit s’expressa Gemma Jaumandreu que remarca que “la participació des de la base ha de ser més real i s’ha d’anar més enllà de la democràcia representativa per arribar a la democràcia participativa donant la veu al veïnat.

Escolà destaca que si hi ha una aposta valenta en canviar la línia política sempre fent un camí cap a l’esquerra la participació i la transparència, ens trobaran”.

Comparteix: