Tot el nostre suport i solidaritat a les víctimes del desallotjament violent de l’acampada pacífica de la Plaça de Catalunya de Barcelona

Davant el desallotjament violent per part dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de l’acampada pacífica de la Plaça de Catalunya de Barcelona el passat divendres 27 de maig, el Compromís per Cerdanyola volem manifestar el següent:

  • Mostrem tot el nostre suport i solidaritat amb les víctimes d’aquesta nova actuació policial violenta i ens posem a la seva disposició per a tot allò que, des de la nostra candidatura municipalista cerdanyolenca, puguem fer per ajudar-los i ajudar-les.
  • Denunciem que el pretext de la neteja i la retirada d’elements potencialment perillosos de cara a la possible celebració de la victòria del F.C. Barcelona de dissabte, no és més que una excusa ridícula per justificar una actuació política deliberada del govern de la Generalitat (CiU) i de l’ajuntament de Barcelona (PSC) per desmantellar l’acampada, reprimir i silenciar el moviment 15-M, i intimidar a totes les persones que acampen arreu de l’estat espanyol. Aquesta actuació suposa un greu atemptat al dret de manifestació i reunió.
  • Condemnem enèrgicament la injustificada actuació policial d’aquest matí, efectuada contra persones que es manifestaven pacíficament. Les imatges mostrades als mitjans de comunicació són una clara prova d’això. També denunciem la confiscació il·legal de tot el material, incloses pertinences personals, que es trobava a l’acampada.
  • Lamentem la hipocresia de les direccions nacionals del PSC, ERC i ICV, que van criticar l’actuació policial de divendres, però van donar ple suport a anteriors actuacions policials similars, com la succeïda el 18 de març del 2009 durant i després del desallotjament del rectorat de la Universitat de Barcelona.
  • Exigim la immediata dimissió del President de la Generalitat, Artur Mas, del Conseller d’Interior, Felip Puig, i del Director General de Policia, Manel Prat, com a màxims responsables polítics de l’operació policial d’aquest matí. Alhora exigim el seu processament penal per la violació del dret fonamental de manifestació.
  • Denunciem que encara avui els agents anti-avalots no porten cap identificatiu visible amb el seu número d’agent, fet que permet total impunitat a aquells agents que manifestament s’excedeixen en les seves funcions i abusen del seu poder.
  • Exigim el processament penal per abús de poder i lesions de tots els agents anti-avalots que han participat en l’operatiu d’aquest matí.
  • Fem una crida a tota la ciutadania a mantenir i intensificar les manifestacions pacífiques d’indignació vers la situació actual de crisi, les conseqüències de la qual estem pagant els treballadors i les treballadores, mentre el poderosos (banquers, grans empresaris i classe política) continuen augmentant els seus beneficis.

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/tot-nostre-suport-solidaritat-victimes-desallotjament-violent-acampada-pacifica-placa-catal

Comparteix: