Participació ciutadana?

Es parla molt de participació ciudatana, però no n’hi ha de participació, des d’uns anys cap aquí cada vegada hi ha menys gent disposada a gastar el seu temps en aspectes socials o públics. Per què? Com a dit algun polític, no ho saben. Doncs no és tandifícil  explicar-ho:

La desafecció ciutadana vers el polítics municipals ha anat in crescendo, té molt de VERBA i poc de FACTA. Això es veu a les reunions amb AAVV, a les que fan entitats vàries, congressos polítics, debats varis, etc… cada vegada costa més reunir-hi prop de 30 persones en un lloc per a qualsevol tema.

També als diversos consells municipals, i sobre tot al plenillo de l’ajuntament, on a l’hora de començar es talla la conexió del ple en directe d’internet i marxa la secretària per lo qual tot el que es diu, es queda a les quatre parets del consistori i si , tant als consells com al plenillo, s´escolta al ciutadà, però només se l’escolta ja que normalment res del que demana o sugereix es du a terme, per lo qual acaba imperant, que anar a aquests llocs és una pèrdua de temps. Però aixo mateix ja els hi va bé als politcs, que cada vegada hi participem menys en la vida municipal i social aixi ells tenen les mans lliures a l’hora de decidir que es fa, com i quant al poble, sense grans impediments.

Despres tots ens queixem: al bar, a la botiga, a la plaça, al mercat, etc.. de lo malament que ho fan els politics, pero ens dura molt poc el emprenyament, tenim mala memoria i masses coses per fer, fem servir poc el poble treballem/estudiem fora moltes hores, en dormim unes quantes mes, i la resta tv. internet, comprar etc…

Com retomem aixo? hem de començar a creurems que els que decidim el com, el que i quan som nosaltres i els politics son els intruments al nostre servei per a fer-ho posible, i no al reves.

Albert González (Coyote).

Comparteix: