El Compromís per Cerdanyola amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

Davant la problemàtica social que s’ha anat generant, des de fa temps, al voltant de les execucions hipotecàries, des del Compromís per Cerdanyola volem mostrar la nostra solidaritat amb els i les afectades i la nostra preocupació pel que fa al paper que està desenvolupant en aquesta qüestió la classe política.

L’Estat Espanyol ha bastit la seva economia amb la política de la construcció i del pagament d’hipoteques. D’aquesta manera, bancs i caixes han vist incrementar exponencialment els seus beneficis especulant amb el dret universal a un habitatge digne. La modificació de la llei hipotecària per aconseguir que mitjançant la donació de l’habitatge quedi saldat el deute amb l’entitat bancària és una necessitat no només pels i les afectades sinó també per a la resta de la societat.

Ja hem vist diversos debats al Congrés i al Parlament on els partits no adopten cap mena de solució mentre els i les afectades segueixen tenint greus problemes per fer front a les seves hipoteques i veuen perillar les seves llars. Els grans partits no accepten aquesta modificació de la llei perquè posaria en una situació difícil la solvència de la banca.

Un cop més, veiem com la classe política tanca els ulls davant les necessitats i les reivindicacions de la ciutadania i afavoreix el mercat especulatiu de les hipoteques, engreixant, una mica més, els beneficis de les entitats bancàries.

Per tot això, fem saber a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca que la seva lluita també és la lluita del Compromís per Cerdanyola, perquè la democràcia no es construeix des dels bancs i l’immobilisme de les institucions, sinó amb la participació activa, real i valenta dels i les ciutadanes.

http://www.compromispercerdanyola.cat/

Comparteix: