Una marxa de torxes recorda l’ocupació franquista a Cerdanyola del Vallès

En el 72è aniversari d’aquesta data l’assemblea de Maulets i la CUP de Cerdanyola han convocat una nova marxa de “memòria i de lluita” per commemorar aquesta efemèride.

marxa_torxes_2011Enguany aquest acte reivindicatiu estava dedicat a les víctimes del feixisme d’aquesta població, que també va comptar amb un acte realitzat la setmana passada sobre memòria històrica, en què un historiador local i un cronista cerdanyolencs van explicar la duresa de la repressió de l’ocupació i la postguerra. Una política de repressió i venjança que es va perpetuar més enllà de la mort física del dictador.

La marxa ha sortit de la plaça de Sant Ramon (batejada novament la plaça de la República) i ha baixat pel carrer de Sant Ramon fins la plaça Abat Oliba. Els marxants, amb torxes i una pancarta amb el lema “72 anys de l’ocupació feixista: Memòria i lluita” han finalitzat el recorregut amb un manifest i la col.locació d’uns ciris en memòria de les víctimes del feixisme assassinades, empresonades i purgades pel règim del nacional-catolicisme. També han repartit octavetes amb el manifest que recordava els represaliats víctimes del feixisme i reclamava la memòria històrica, així com la continuïtat de la lluita contra un poder en què encara perviuen les estructures franquistes

http://www.llibertat.cat/content/view/11715/1/

Comparteix: