Cerdanyola no necessita cap nou abocador

Davant les informacions aparegudes sobre la possibilitat que l’antiga argilera Almar s’utilitzi per crear un nou abocador comarcal de fins a tres milions de tones de residus el Compromís per Cerdanyola vol fer les següents consideracions.

1. Que volem un aclariment per part del govern local sobre el fet que el clot de l’argilera ja s’estigui habilitant per encabir-hi un abocador, encara que el ple de l’Ajuntament no ha aprovat ni debatut res ni la població ha estat informada.

2. Que aquest nou abocador seria tres vegades més gran que l’abocador ‘Elena’, el qual ja comença a emetre males olors, tot i que en el moment de la seva aprovació es va assegurar que els residus provinents de l’Ecoparc serien inerts.

3. Que amb la problemàtica d’altres abocadors, especialment el de Can Planes, encara per resoldre, ens oposem totalment a la instal·lació d’un de nou, a només 200 metres dels habitatges del barri de Bellaterra.

4. Que sabem que la política de residus de la Generalitat és un fracàs i que estem endarrerits respecte les polítiques que es fan a països més avançats, però que Cerdanyola no ha de pagar, un cop més, les conseqüències.

Per tots aquests motius el Compromís per Cerdanyola s’oposa a la ubicació al nostre poble, al mig de la via verda, d’un nou abocador. Així mateix volem denunciar que decisions com aquesta, sumades al dèficit d’equipaments que patim, demostren l’extrema debilitat i una notòria incapacitat dels darrers governs locals d’ICV, PSC i CIU davant els poders polítics nacionals per defensar els interessos de la nostra ciutat. Creiem que aquestes raons fan més evident la necessitat de construir un veritable poder popular des de la base que no estigui sotmès als constants canvis de cromos dels partits institucionals.

Comparteix: