Un altre abocador que put

Fa unes setmanes, quan acompanyàvem uns periodistes de TV3 que feien un reportatge referent als abocadors de l’Uralita-Amiant a Cerdanyola, ens vam atansar fins l’abocador Montserrat I. En baixar del cotxe ens vam quedar astorats per la pudor provinent del veí Abocador Elena, un gegantí forat produït per l’extracció d’àrids que ja està ple en un 8o% de la seva capacitat.

També el dia 12 del mes passat, amb motiu de la inauguració de la moderníssima l’Avinguda dels Abocadors, perdó, de la Ciència, els vilatans vam poder gaudir, a més de la xocolata, del ferum provinent de l´Elena.

Per a més INRI, el dissabte dia 15 de gener, tot acompanyant un membre de la Comissió del Nomenclàtor de Cerdanyola per les terres de la Plana del Castell, també patírem la pudor de l’abocador Elena.

Aquesta flaire desagradable és perceptible des de la UAB fins al Parc Tecnològic, i de la fàbrica Sugranyes-Sincrotró fins a Serragalliners. I segons com bufi l´aire molt més enllà. I això que som a l’hivern…i que les bales provinents de l´Ecoparc II i “DIPOSITADES” en aquell indret tan sols contenen un 15% (màxim!!) de matèria orgànica.

Ull viu! vilatans/es, que la cosa no s’acaba aquí. Amb molt de secretisme els manyacs de sempre ja preparen un altre abocador a l´antiga argilera de Can Fatjó dels Aurons, molt a prop dels habitatges i dels habitants de Bellaterra.

Albert Lázaro.

Comparteix: