Compromís per Cerdanyola defensa el buidatge total de l’abocador de Can Planas

Davant l’anunci del govern municipal d’encarregar un nou informe per a la remediació de l’abocador de Can Planas, el Compromís per Cerdanyola volem manifestar el següent:

    • Aquest canvi de postura per part del govern municipal no fa més que donar-nos la raó a aquelles persones i col·lectius que des del primer moment ens hem oposat al segellat parcial de l’abocador, per ser una decisió que malversa els diners públics, ja que els problemes de contaminació persistirien.

    • No cal encarregar cap nou estudi sobre la remediació de l’abocador, perquè ja es coneix perfectament la seva situació i la tipologia dels residus que hi conté. El que cal és prendre una decisió política per afrontar la solució del problema, una solució definitiva en la que no es prioritzin, com s’ha fet fins ara, els interessos urbanístics per sobre de l’interès ciutadà i la salut pública.

    • El Compromís per Cerdanyola sempre hem defensat i continuem defensant el buidatge total de l’abocador de Can Planas. Denunciem que a l’informe IDOM es va obviar interessadament la fórmula del processat in situ dels residus, una solució que evitaria el trasllat d’aquests, que es planteja com un inconvenient. Aquesta solució és possible i suposaria convertir Cerdanyola en un exemple europeu pel que fa al tractament de residus, coherentment amb el distintiu de Ciutat de la Ciència i la Innovació atorgat recentment a la nostra localitat.

  • Exigim altre cop que qualsevol modificació del planejament del Centre Direccional sigui paralitzada fins que les properes eleccions municipals escullin un nou Ajuntament en el que les opinions de les diferents forces polítiques sobre aquest important tema siguin valorades per la població. Si nosaltres som força de govern, iniciarem un procés transparent i obert de participació ciutadana per replantejar el conjunt del projecte.

Comparteix: