300 persones es mobilitzen per denunciar la paralització de l’hospital Ernest Lluch

Dues marxes simultànies recorren els carrers de Cerdanyola i Ripollet per trobar-se a Quatre Cantons, on van denunciar els sistemàtics retards, mentides i incompliment en el procés de construcció de l’hospital Ernest Lluch.

mani_hospital_2_webConvocades per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública i les associacions de veïns ripolletenques de Can Mas, Can Clos, Maragall, Sant Andreu, Tiana-Pont Vell i Can Vargas, 300 persones s’han manifestat aquest matí per exigir la construcció de l’Hospital Ernest Lluch, “que hauria d’estar funcionant des de fa ja un any”. Dues marxes han recorregut simultàniament els carrers de Cerdanyola i Ripollet per trobar-se a Quatre Cantons, on s’ha fet lectura d’un manifest denunciant la paralització del procés de construcció de l’hospital Ernest Lluch i la situació de col·lapse de l’atenció hospitalària al Vallès Occidental, on la ràtio de llits per habitant està dos punts per sota de la mitjana del país.

A més de la paralització de l’hospital, els assistents han recordat els “sistemàtics retards, mentides i incompliments per part de les administracions implicades, govern de la Generalitat, Mancomunitat i Ajuntaments”, que fins fa poc continuaven dient que s’estava complint el calendari previst. Alhora, les entitats convocants han recordat que “no volem qualsevol hospital, el volem públic i de qualitat”, i han destacat que la Generalitat està intentant deixar la gestió d’aquest futur equipament en mans de Capio, una empresa privada de capital risc amb seu fiscal a Luxemburg, tal com va denunciar el passat divendres durant la seva visita a Cerdanyola el doctor Joan Ramon Laporte, director de la Fundació Institut Català de Farmacologia.

Durant la protesta també s’ha destacat el procés de privatització encoberta que està patint la sanitat pública, “un procés que va començar amb els governs de CiU i que el tripartit, lluny de revertir-lo, ha continuat”. En aquest sentit han denunciat la parcel·lació que s’esta duent a terme sobre el sistema públic de salut i la cessió de la gestió d’aquestes parts a empreses amb afany de lucre, “un procés que s’està portant a terme amb la suport o el silenci de tots els grups polítics del parlament”.

Abans de concloure la mobilització, s’ha recordat que “les mobilitzacions continuaran fins aconseguir un hospital de titularitat i gestió pública como va comprometre la consellera Marina Geli el juliol del 2005 a la Mancomunitat de Sabadell-Terrassa, durant la presentació del pla de xoc per millorar el dèficit sanitari del Vallès Occidental”.

Vallès Occidental, 21 de novembre del 2010

Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública
coordinadorasanitat@gmail.com
http://coordinadorasanitat.blogspot.com/

Comparteix: