Valoració de l’A.C La Verema de Cerdanyola en relació al Correllengua 2010

El passat 23 d’octubre va tenir lloc a Cerdanyola el Correllengua 2010. Un total de 21 entitats i col·lectius (i no pas 12, com apareix a la nostra premsa local) van participar d’aquesta festa reivindicativa per la llengua catalana. Activitats de tota mena, com la fira d’entitats, la mostra de cultura popular catalana, amb l’estrena de la Bastonera de Cerdanyola, l’espectacle infantil, el dinar popular, el concurs de dictat popular, el recital poètic i les actuacions musicals van fer gaudir la gent de la la plaça Abat Oliva durant tota la jornada.

2010_bastons_0209Una plaça que, malauradament, l’ajuntament no va dotar de les mínimes condicions higièniques en no posar ni un sol lavabo, fet que provocà que petits i grans haguessin d’anar a pixar pel carrer.

També cal lamentar l’organització per part del consistori d’altres actes culturals el mateix dia i a la mateixa hora, com l’Homenatge a la gent gran, que van deslluir activitats com el dinar popular. En aquest sentit, ens preguntem, per què calen tantes reunions i buscar tantes dates, si després l’ajuntament s’encarrega d’organitzar actes que perjudiquen el Correllengua?

També ens preguntem, on està la manca de pressupost a la festa de la Gent Gran? A les fotos de Can Xarau es veu un gran escenari amb llums i un bon equip de so, mentre que a la foto del Correllengua es veu una tarima posada amb poca gràcia i la desídia d’aquest ajuntament contra tot el que no organitzen ells.

Vergonyosa també l’actuació de la senyora Jordina Puntí, responsable del servei de cultura i la seva ajudant la senyora Cristina, en fer retirar carpes, taules i cadires a les 17’30h en plena mostra cultural, quan les activitats estaven organitzades fins a la una de la matinada. Vergonyosa l’actitud de Jordina Puntí, que prohibeix cuinar a la pça Abat Oliva que és el lloc on s’organitza el dinar, i on vol que el fem si el consistori no dóna cap altre espai per poder cuinar? I vergonyosa, l’actitud de la policia local amenaçant en suspendre l’acte de la Colla de la Bèstia de Foc Martineta de Cerdanyola, tot i que aquesta compta amb l’assegurança que li permet realitzar actes arreu, menys a Cerdanyola.

Tot això arrodonit pel tractament que part de la premsa local va donar al Correllengua, per exemple al Tot Cerdanyola només va sortir a l’Agenda el cartell que tenia unes dimensions que feia impossible poder llegir cap ni una de les lletres. És així com promocionem la Cultura Catalana a Cerdanyola?

En poques paraules s’hi van lluir poc.

Ben diferent va ser l’actitud de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL), que va fer molt bona difusió dels actes a Cerdanyola i va oferir materials diversos per l’organització del Correllengua. Finalment, felicitar a totes les persones que de manera individual van col·laborar als diferents torns de feina durant tota la jornada i agraïr la participació de totes les entitats.

A.C. La Verema de Cerdanyola
http://laverema.wordpress.com/2010/11/04/valoracio-de-la-c-la-verema-de-cerdanyola-en-relacio-al-correllengua-2010/

Comparteix: