Comunicat de valoració del 29-S

Malgrat els interessadament habituals “balls de xifres” sobre el seguiment, l’èxit de la Vaga General del 29-s és irrefutable. L’ampli recolzament a la convocatòria, casi total al sector industrial i majoritari en el conjunt dels sectors, suposa una important victòria de la classe treballadora. Les treballadores i els treballadors vam expressar un clar rebuig a la contrareforma laboral impulsada pel govern i la patronal, i al conjunt de retallades dels nostres drets, aconseguits durant molts anys de lluites i sacrificis.

Des del Compromís per Cerdanyola pensem que el govern del PSOE, si encara conserva una mínima sensibilitat d’esquerres, ha de fer-se enrere en el conjunt de retallades aplicades, i complir el seu compromís de no carregar la crisi sobre les esquenes de les classes populars. Malauradament, comprovem que el govern continua entestat en mantenir les seves mesures anti-obreres. Queda clar que la lluita ha d’anar més enllà i haurem de seguir sortint al carrer fins tombar els plans neoliberals ideats per fer-nos pagar la factura d’una crisi que nosaltres no hem creat.

A Cerdanyola el seguiment de la vaga va ser també majoritari. Centenars de persones es van manifestar durant tot el matí per diferents carrers de la ciutat i al migdia la plaça de l’ajuntament es va omplir a vessar de treballadores i treballadors en actiu i a l’atur, pensionistes, estudiants, propietaris de petits comerços.. Una demostració com poques vegades hi ha a Cerdanyola.

El Compromís per Cerdanyola ens felicitem pel treball unitari realitzat pels Moviments Socials locals per difondre els motius de la mobilització i organitzar les diferents accions de protesta. Alhora, destaquem el paper protagonista que els més joves han tingut en aquesta jornada de vaga, demostrant una gran maduresa i compromís, i fent palès que el relleu generacional en la lluita es continua forjant.

És temps de lluita, és temps de compromís!

Cerdanyola del Vallès, 4 d’octubre del 2010

Compromís per Cerdanyola

Comparteix: