2 mesos després continuem al carrer

El col·lectiu “S’ha acabat el bròkil” denuncia que l’ajuntament intenta convertir el conflicte en un problema d’ordre públic, després de rebre pressions i amenaces per part de la Policia Local.

DSCF2191_web

Agents de la Policia Local van realitzar identificacions entre els membres del col·lectiu

L’associació “S’ha acabat el bròkil” som un col·lectiu de Cerdanyola aplegat per reflexionar i actuar vers el canvi social en termes de sostenibilitat, justícia social i decreixement, tot fent camí a través del cooperativisme i del consum crític i responsable; contribuint a la dignificació i supervivència de la pagesia catalana i a la sostenibilitat ambiental.

El passat dilluns 19 de juliol la Regidora de Cultura, Consol Pla (CiU), va ordenar el canvi del pany del local municipal de l’Av. Espanya 8, on des de fa dos anys realitzem la nostra activitat, compartint una sala amb “Castellers de Cerdanyola”. En l’operació també es va segrestar el material propietat de la nostra entitat.

Des del dia 22 de juliol ens veiem obligats a realitzar la nostra activitat al carrer, per manca d’un espai alternatiu i com a protesta pel desallotjament.

Després de l’estiu l’ajuntament ha decidit trencar el diàleg. La cap d’àrea de Cultura va comunicar-nos que la regidoria donava per tancades les converses per arribar a una solució. Posteriorment vam sol·licitar formalment una reunió amb l’alcaldessa i a dia d’avui encara no hem rebut resposta.

El passat 16 de setembre l’ajuntament va anar més enllà i va decidir convertir el conflicte en un problema d’ordre públic. Mentre realitzàvem el repartiment de les cistelles al davant de l’ajuntament la Policia Local es va presentar per realitzar identificacions (a sobre ens multaran???) i amenaçar-nos que a partir d’ara seriem directament desallotjats si repetíem la protesta.

Denunciem la forma agressiva i amenaçadora d’afrontar el conflicte per part de l’ajuntament i la negativa de la Regidora de Cultura, Consol Pla, a solucionar el conflicte per la via del diàleg.

Denunciem l’actitud antidemocràtica de la regidora Consol Pla perquè ha dut a terme un desallotjament il·legal, conscient que no recorrerem a la via judicial on la solució al conflicte es dilataria molt en el temps.

Denunciem la complicitat de tot l’equip de govern amb aquest desallotjament, perquè menteix sobre els fets i intenta sembrar dubtes sobre el caràcter no lucratiu del nostre col·lectiu.

EXIGIM QUE ES GARANTEIXI EL NOSTRE DRET COM A ENTITAT A DISPOSAR D’UN ESPAI MUNICIPAL ON PODER REALITZAR LA NOSTRA ACTIVITAT AMB NORMALITAT.

Dijous, 23 de setembre del 2010

Associació “S’ha acabat el bròkil”
E-mail: shaacabatelbrokil@gmail.com
Web: http://shaacabatelbrokil.blogspot.com/

Comparteix: