Carta oberta a la regidora d’urbanisme i medi ambient Sra Laura Martínez

Apreciada Laura.

En relació a la teva resposta de la nostra instància 14/05/2010 num. Registre 2010/11407.

1r Estem convençuts que la instància obligada per controlar les emissions de l’aire es la Generalitat.

2n. No estem parlant de contaminació ambiental en el marc d’indùstries, autopistes, entorn, etc…

3r. Parlem dels abocadors de Can Planes,que, tal com diu el informe IDOM , recomana ampliar els estudis de qualitat de l’aire en l’entorn del parc tecnològic, per concretar mes dades d’immisio sobre la població.

4t. No és cert que les emisons de Can planes siguin assumibles!!! Per qui? Segons l´ informe IDOM dóna unes dades en les quals hi ha un munt d’emissions que sobrepassen (i en algunes mostres, tripliquen) les concentracions d’exposició admissible mg/m 3.

5è. El fet que el cost sigui tan elevat per les arques de l’ajuntament ès perquè volen fer el seguiment de les emissions a tot l’àmbit municipal.Nosaltres demanaven enfocar-les nomès al Centre Direccional i llavors el cost de l’aparell era 0 €, el cost de recollir les mostres era 0 € (ho faríem els membres de la plataforma). Nomes havia el cost de les analítiques que seria menys de la meitat del que parlem.

6è Els medidors de la qualitat de l’aire s’han d’instal·lar durant l’estiu, segons recomanacions de la UPA.

7è El cost de les analitiques , creiem que l´ha de pagar el Consorci del Parc Alba (abans Centre Direccioal) donat que compta amb un pressupost de 1500 milions de € ,i ès el responsable de tota l´ operació urbanística i el primer intesesat en aclarar el tema dels contaminats de can Planes , ès ell, i -Consorsi Alba-,vosaltres-Ajuntament com a part de dit consorci.

8è Entenem que les arques de l’ajuntament están exhaurides; però en temes de salut es primordial tenir les dades, i creiem que sabreu retallar partides no prioritàries de d´altres departaments (et podriem donar idees).

9è La Diputació de Barcelona,disposa d´efectius economics per a desemvolupar actuacions a la xarxa de municipis.

10a estem a la teva disposició per tal de contribuir en la problemàtica mediambiental del poble.

Albert Lázaro
Albert González

Comparteix: