Resultats de la consulta popular del 20J

Després d’una jornada cívica, social i democràtica des de la coordinadora Cerdanyola Decideix ens plau comunicar-vos que la participació a la consulta sobre la independència de la Nació Catalana realitzada a Cerdanyola del Vallès el 20 de juny de 2010 supera el 13,87% de participació.

Cal destacar en aquest punt el factor humà que ha fet possible que la consulta és realitzés amb total normalitat i amb un clima immillorable.

En nombre de vots absoluts estem parlant d’uns 6.868 vots de cerdanyolencs que s’han expressat democràticament a les urnes.

El resultat és clarament favorable a la Independència de la Nació Catalana amb més d’un 84,66% vots a favor; un 12,65% en contra; blancs 2,20% i nuls 0,49%.

Veure totes les dades escola per escola

—————————————————————————————–

TANQUEN LES ESCOLES ELECTORALS DEL 20J. COMENÇA EL RECOMPTE.

A les 20:00h tanquen totes les escoles de votació, la jornada ha transcorregut amb total normalitat. I en breus instants començarem a donar els resultats de les diferents taules.

Moltes gracies a tots i a totes per participar d’aquesta festa de la democràcia

—————————————————————————————–

PARTICIPACIÓ A LES SIS DE LA TARDA

Dues hores abans de tancar els col·legis electorals, la participació a la consulta arriba a l’11,87 %. S’espera que de sis a vuit es torni a incrementar l’afluència de votants a les diverses meses.

A partir de les sis, i fins a la proclamació dels resultats, a la plaça Abat Oliba s’hi està fent un seguit d’actes com a fi de festa d’aquesta jornada històrica. Poc després de les vuit del vespre se sabrà el nombre de vots emesos i, en conseqüència, el percentatge que aquests representen. És previst que cap a dos quarts de deu es pugui anunciar el resultat final de la consulta.

—————————————————————————————–

PARTICIPACIÓ A LES DUES DEL MIGDIA VISITA DEL CONSELLER TRESSERRAS OBSERVADORS INTERNACIONALS

Tal com era previst, a les onze del matí ha votat a l’Ateneu el conseller Joan Manuel Tresserras, acompanyat pel diputat a corts Joan Ridao. El conseller ha afirmat que en aquestes consultes “un poble amb carències de llibertat s’està entrenant per exercitar la llibertat”.

En acabar, s’ha entrevistat amb els observadors internacionals Reinhild Campidell (regidora de la ciutat sud tirolesa de Meran) i Georg Hofer, membres del partit Süd Tiroler Freiheit, associat a l’Aliança Lliure Europea (ALE). Tresserras ha destacat que la importància d’aquest moviment rau sobretot en què està format per persones de diferents procedències, de diferents tendències polítiques i de diferents creences, mentre que temps enrere l’independentisme semblava patrimoni dels nascuts a Catalunya, amb una certa tendència a mirar cap al passat. Actualment -ha dit- estem vivint una generalització d’aquesta idea, cosa que conforma un projecte col·lectiu que mira cap al futur.

A les dues del migdia s’ha realitzat una roda de premsa amb la presència dels observadors internacionals, els quals han comentat que aquesta consulta és un graó molt important de cara a la independència de Catalunya i una pràctica que permet que les persones reflexionin sobre la possibilitat de la independència. Ells són aquí -manifesten- per aprendre de nosaltres per, en un futur, fer un procés semblant al Sud Tirol.

Mentrestant, anaven arribant les dades de participació del diferents col·legis. Han votat anticipadament 3.831 persones i en el recompte fet a tres quarts de dues del migdia, el percentatge de vots emesos era del 10,55 %.

—————————————————————————————–

NORMALITAT ABSOLUTA EN L’OBERTURA DE COL·LEGIS

A les nou del matí s’han obert amb tota normalitat els catorze col·legis electorals de Cerdanyola (inclosos els dos de Ballaterra).

A les onze , del matí és previst que el conseller Joan Manuel Tresserras voti a l’Ateneu, acompanyat de Joan Ridao, diputat al congrés.

A partir de les onze, el diputat Josep Rull serà present a la plaça Abat Oliba per donar suport a la consulta.

A les dues del migdia, al centre de premsa de l’Ateneu tindrà lloc una roda de premsa amb la presència dels obseradors internacionals presents a la ciutat. En acabar, es donaran les dades de participació del matí.

http://www.cerdanyoladecideix.cat/

Comparteix: