Campanya contra la implantació del copagament, taxes o “tickets moderadors” a la sanitat pública

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública denuncia que el copagament sanitari no és altra cosa que un impost sobre les persones malaltes.

Membres de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública presentaven el passat dilluns en roda de premsa la campanya “NO AL COPAGAMENT A LA SANITAT PÚBLICA”, amb la que volen sensibilitzar la ciutadania front el que consideren “una nova agressió a la sanitat pública”. El col·lectiu de Cerdanyola i Ripollet s’ha adherit a aquesta campanya que impulsen simultàniament diferents organitzacions en defensa de la sanitat pública, com la Coordinadora Sanitària en Defensa dels Serveis Públics i la Coordinadora Anti-Privatización de la Sanidad Pública de Madrid.

Els membres de la plataforma denuncien els continus “globus sonda” que tant el govern de l’estat com la Generalitat llancen per que la falsa necessitat del copagament sanitari vagi calant en la ciutadania. En aquest sentit insistien que la sanitat pública no està en perill, i si calen més recursos el que s’hauria de fer és apujar els impostos directes, i no implantar mesures regressives com el copagament.

És per aquest motiu que durant els propers mesos es realitzarà una tasca d’explicació del que suposa aquesta mesura i alhora es recolliran signatures en contra de la seva implantació. El col·lectiu anuncia que periòdicament es muntaran paradetes tant a Cerdanyola com a Ripollet per poder explicar-ho al màxim de persones.

Els membres de la Plataforma recorden que la sanitat pública ja la paguem entre tots els ciutadans i ciutadanes a través dels impostos, directes i indirectes, i les quotes a la seguretat social, motiu pel qual el copagament no és altra cosa que un “repagament” del que ja es paga, o dit en altres paraules “un nou impost que s’aplicarà a les persones malaltes”. Alhora, insisteixen que aquesta mesura tindrà major impacte entre les classes més populars i fins i tot podria excloure del sistema sanitari públic a aquelles persones en situació més vulnerable.

Per altra banda, la Plataforma denuncia que el copagament, com totes les mesures que s’estan implantant a la sanitat pública, és un nou pas cap a la seva privatització. En aquest sentit, l’entitat considera que la crisi actual s’està utilitzant com a coartada per accelerar el plans que la pròpia conselleria de salut ja tenia previstos.

Comparteix: