Representants de la FTC-IAC retinguts a Sevilla

Un grup de representants del sindicat FTC-IAC, alguns veïns de Cerdanyola, es van desplaçar fins a Sevilla per donar suport a 70 companys del SAT (Sindicato Anadaluz de Trabajadores) que s’enfrontaven a un judici per l’ocupació de la seu de la patronal Asociafruit.

Un grup de representants del sindicat FTC-IAC (Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya-Intersindical Alternativa de Catalunya) es van desplaçar fins a Sevilla el passat 8 de juny, per donar suport a 70 companys del SAT (Sindicato Anadaluz de Trabajadores) que s’enfrontaven a un judici per l’ocupació de la seu de la patronal Asociafruit. Els fets es remunten al novembre de 2008, quan el SAT va dur a terme l’acció en protesta per la vulneració de drets laborals i sindicals que es duien a terme a la Hisenda La Jarilla, propietat de l’empresa Royal Sociedad Agraria de Transformación.

A les portes del jutjat es varen congregar ambdues organitzacions sota una pancarta on es podia llegir “Contra la represión sindical, solidaridad obrera”. A la sortida del judici, els comentaris dels companys encausats eren molt encoratjadors, ja que fins i tot el testimoni d’un policia que va intervenir en el desallotjament descrivia el comportament dels sindicalistes com “molt respectuós amb les instal·lacions” i va reconèixer que els companys del SAT “van desallotjar l’espai quan ho vam demanar i sense malmetre res”.

Un cop finalitzat el judici, la FTC-IAC es va sumar a la manifestació convocada durant la jornada de vaga del sector públic, que en aquells moments transcorria pels carrers de Sevilla.

En finalitzar la manifestació tres companys de la FTC-IAC van visitar als treballadors de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Sevilla, subcontractats per l’empresa Althenia SL-Grupo Sando, que es troben en vaga indefinida des del 28 de maig per l’amenaça d’acomiadament de 36 persones.

A continuació es va celebrar un dinar conjunt entre el SAT-Sevilla i la FTC-IAC, fent possible un contacte més proper entre els assistents.

Per finalitzar la jornada, es va organitzar una assemblea conjunta a la seu del sindicat andalús, on es van tractar temes referents a la lluita sindical i social a la ciutat, i es varen compartir experiències i metodologies de funcionament i organització.

Quan les representats de la FTC-IAC es disposaven a agafar l’autobús en direcció a l’aeroport, diverses dotacions de la Policia Nacional i alguns agents de paisà van abordar el grup al mig del carrer. Totes les persones van ser escorcollades i identificades fins a dues vegades i varen romandre retingudes durant 50 minuts a l’interior d’un cordó policial. Aquest fet va generar molta tensió en el grup, degut a l’actitud prepotent i provocadora que en tot moment van mantenir uns agents que, a més a més, no van donar cap explicació de la seva actuació.

Fets com aquests posen de manifest que continuem vivint sota un règim de persecució contra la dissidència i la lluita social, i evidencien la impunitat i la injustícia amb què actuen les forces de seguretat de l’Estat.

 

http://www.ftc.cat/

Comparteix: