La Cooperativa Integral de Catalunya comença a caminar

La idea és crear un sistema de relacions econòmiques justes amb el treball cooperatiu. Però la idea és molt més ambiciosa que la de qualsevol cooperativa normal: no es tracta de tenir solament unes relacions justes en l’àmbit de treball sinó que es tracta de crear un sistema en que, cada vegadda més, nosaltres mateixos siguem capaços de cobrir-nos les necessitats bàsiques, i no tant bàsiques, sense necessitat de recórrer als mitjans i mecanismes capitalistes (o recorrent-hi el mínim possible), de manera que puguem escapar total o parcialment del xantatge i el robatori a que ens sotmet aquest sistema.

El cert és que la idea és complexa (no pot ser d’una altra manera), i ni jo mateix estic segur d’haber-la assimilat prou bé com per a poder-la explicar i que s’entengui, de manera que explicaré més o menys el que, fins ara, conec del projecte i més avall us posaré els links amb els webs de la cooperativa i webs amigues per a que vosaltres mateixos pugueu conèixer-la i participar-hi si ho trobeu convenient.

La cooperativa es divideix en grups de treball per tal de cobrir totes les àrees necessàries per a la vida personal i per al funcioament de la cooperativa: salut, educació, treball, habitatge, economia, comunicació… i se’n crearan segons les necessitats que sorgeixin. D’aquesta manera es pretén anar, poc a poc, cobrint necessitats de la gent (sent el més important que la propia gent sigui qui ho fa), de manera que ens poguem treure de sobre la subordinació a aquest ordre social injust per naturalesa.

Es treballa, a més, amb moneda pròpia. El cert és que aquesta és la part que no he entès prou bé i que encara he de descobrir i estudiar, però aquells qui vareu anar a la xerrada de l’Enric Duran al casal popular La Clau us en podeu fer una idea.

El llocs web són:

http://cooperativa.ecoxarxes.cat/

http://redesenred.net/

En entrar, el tallafocs diu que no es una pàgina segura, heu de crear una excepció… coses del programari lliure.

Salut i lluita.

Jaume Tafalla.

Comparteix: