Enderroquen La Trinxera

El passat dilluns 3 de Maig van enderrocar l’emblemàtic edifici que durant quatre mesos va acollir el segon Centre Social Okupat a Cerdanyola, La Trinxera, situat al carrer Misericòrdia, 19. La casa, en desús des dels 70, es va okupar a l’octubre del 2006 i, durant quatre mesos, va ser un lloc de trobada on es realitzaven activitats socials, lúdiques i culturals. Finalment, al febrer de 2007, va ser desallotjada sense avís previ pels mossos d’esquadra, i ha restat buida, tapiada i completament abandonada fins ara.

De l’enderroc, cal destacar que no només han tirat a terra una casa que hauria d’haver estat protegida com a patrimoni cultural del poble, sinó que també han destruït el mur, el mobiliari del jardí i tots els arbres i plantes que hi havia, fins al punt d’haver convertit un pati maquíssim en un trist solar.

Novament som testimonis de com un espai absolutament desaprofitat que, temporalment, havia tornat a tenir vida, desapareix. D’altres, com La Ramona, encara resisteixen però en unes condicions tan penoses que qualsevol dia cauran per sí mateixos. I, mentrestant, la manca d’espais socials i de trobada continua sent un dels grans problemes que patim a Cerdanyola.

http://espai8.wordpress.com/

Comparteix: